Přidat na Seznam.cz



Řidiči se udělalo špatně. Autobus MHD linky 9 havaroval

6. února 2020 17:15. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Kloubový autobus na lince 9 havaroval v Masarykově ulici / Foto: PČR

HRADEC KRÁLOVÉ – Nehoda kloubového autobusu městské hromadné dopravy v Hradci se stala včera v ulici Jana Masaryka na Moravském Předměstí. 65letý řidič jedoucí směrem k Brněnské třídě na lince 9 do Malšovic pravděpodobně vlivem zdravotní indispozice přejel do protisměru, kde narazil do několika zaparkovaných vozidel. Nikdo z cestujících se nezranil.

„Hasiči z centrální stanice zasahovali u dopravní nehody autobusu městské hromadné dopravy, který narazil do stojících vozidel. Jednotka místo události zabezpečila, komunikace musela být zpočátku obousměrně uzavřena. Jedné osobě, řidiči autobusu, musela být na místě poskytnuta první pomoc. Nikdo další zraněn nebyl. Místo zásahu si poté převzali policisté,“ sdělil hasičský sbor.

Autobus narazil do dvou podélně zaparkovaných vozidel značky Škoda Superb a Peugeot 206. Peugeot byl vlivem nárazu odhozen na za ním zaparkované vozidlo značky Citröen C a ten zas byl odhozen na auto značky Škoda Fabia.

„Kloubový autobus vyjel mimo komunikaci a skončil na travnaté ploše v keřích. Řidiče, u kterého byl nařízen odběr krve z důvodu zjištění požití alkoholu, záchranáři převezli do nemocnice. Nikdo z cestujících ani nikdo další zraněn nebyl,“ sdělila policejní mluvčí Iva Kormošová.

Jde o rovný a přehledný úsek ulice, autobus měl správně najet na zastávku MHD Masarykova, která je hned naproti místu události.

Policisté na autobusu odhadli škodu za 50 tisíc a na všech autech dohromady 130 tisíc korun.

Technickou závadu, jako příčinu nehody, na místě nezjistili a přesnou příčinu tak nadále šetří. Podle policie šlo tak nejspíše o zdravotní komplikaci.

Kloubový autobus na lince 9 havaroval v Masarykově ulici / Foto: PČR

Kloubový autobus na lince 9 havaroval v Masarykově ulici / Foto: HZSČR

Kloubový autobus na lince 9 havaroval v Masarykově ulici / Foto: HZSČR


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí