Přidat na Seznam.cz



První budova kampusu Univerzity Karlovy má už dvě patra

16. května 2013 8:00. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, PROJEKTY

Budoucí křídlo lékařské fakulty

Výstavba prvního křídla lékařské fakulty byla zahájena 23. října 2012. Za skoro 7 měsíců stavba velmi pokročila, nyní stavbaři dokončují druhé patro ze tří, které bude budova univerzity mít. Zatím je hrubá stavba teprve v polovině, následovat bude dokončení všech pater budovy, zastřešení a poté začnou práce uvnitř objektu. Univerzita plánuje první křídlo otevřít od akademického ročníku 2014/2015. Projekt kampusu UK v Hradci Králové je jednou z největších investic ve městě za posledních 20 let. Cena výstavby kampusu se může vyšplhat na více jak 2,5 mld. Kč, první budova bude stát přibližně 400 mil. Kč.

„Předmětem tohoto projektu je výstavba jednoho objektu určeného pro výuku a výzkumné aktivity celkem čtyř ústavů a kateder Lékařské a Farmaceutické fakulty UK v Hradci Králové, jež pociťují současný stav nejtíživěji a které se do tohoto objektu přesunou. Z pohledu zajištění výuky však bude budovu využívat všech 3.663 studentů obou fakult. U Lékařské fakulty se jedná o Ústav lékařské biologie a genetiky a Ústav lékařské biochemie, z Farmaceutické fakulty se přestěhuje Katedra sociální a klinické farmacie a Katedra biologických a lékařských věd,“ shodují se děkani obou fakult prof. Miroslav Červinka a prof. Alexandr Hrabálek.

Výkres umístění budov kampusu Univerzity Karlovy

„Lékařská fakulta v Hradci Králové a Farmaceutická fakulta jsou jedinými v Česku, na kterých též studují vojenští lékaři a farmaceuti – výuka je zajišťována ve spolupráci s bývalou Vojenskou lékařskou akademií JEP, nyní Univerzitou obrany – Fakultou vojenského zdravotnictví, která sídlí poblíž budoucího kampusu,“ píše se o jedinečnosti propojení všech tří fakult, které jsou v Hradci na webu univerzity.

Největší počet studentů navštěvuje Univerzitu Hradec Králové. Jejich počet se pohybuje v rozmezí 9 až 10 tisíc. Druhý největší počet dochází na dvě fakulty Univerzity Karlovy, zhruba 3,6 tis. Dále se ve městě nachází ještě fakulta Univerzity obrany a univerzitní středisko Metropolitní univerzity Praha s pobočkou v Hradci.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU