Přidat na Seznam.cz



Hradec jedná o extralize s budějovickým Mountfieldem

29. května 2013 13:30. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, SPORT

Královští Lvi

V Českých Budějovicích se stalo hlavním jádrem sporu pivo. O to, jaké pivo se bude čepovat v Budvar aréně (Radegast nebo Budvar) se rozhořel velký spor, který může skončit až odchodem extraligy z města a prodejem licence. Ve sporu jde až o desítky mil. Kč. Hlavním kandidátem a osloveným klubem byl prý Hradec Králové. „Není to spekulace, v pondělí proběhla s Mountfieldem první schůzka a skutečně o tom jednáme. V průběhu týdne se sejdeme znovu,“ uvedl generální manažer Hradce Králové Aleš Kmoníček pro aktualne.cz. Upozorňujeme, že jednání jsou na začátku a extraliga v Budějovicích může i nemusí zůstat.

Pro Hradec by to byl prakticky dar z nebes a došlo by k celkovému vyřešení situace ohledně klubu, jelikož jeho hlavním sponzorem je město. Po sestupu fotbalistů do druhé ligy, by se tu tak mohla hrát nejvyšší hokejová soutěž, kterou Hradec naposledy hrál v sezoně 1993/1994.

Kromě Hradce Králové, který byl osloven jako první, se podle informací Práva oslovil jako druhý v pořadí ještě klub z Havlíčkova Brodu.

„Mountfield se nám ozval sám. Líbí se jim naše práce, vztahy a komunikace s městem. Zájem o extraligu máme, na dalších schůzkách musíme ale vyřešit technické i finanční záležitosti,“ doplnil pro aktualne.cz Kmoníček.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí