Přidat na Seznam.cz



Hradec je extraligový. Nový klub dostal jméno Mountfield HK

16. července 2013 15:49. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, SPORT

Mountfield Hradec Králové

Ode dneška už bude jezdit Hradec na nákupy jen do Mountfieldu. Sekačky, bazény, hokejky a Béda Trávníček. Ten se možná stane i novým maskotem klubu. Hradec zažil během čtyř let neskutečná hokejová léta. V roce 2010 se zde málem upekla Kontinentální hokejová liga, v roce 2012 prvoligový klub změnil image, představil nové logo a název. Když už to vypadalo, že Hradec zůstane v 1. hokejové lize navždy, objevil se na scéně Mountfield, který město oslovil. Nikdo moc nevěřil tomu, že by se pod Bílou věží mohla hrát extraliga. V Budějovicích se přeci jen dohodnou, znělo od fanoušků. Nakonec Hradec a Mountfield = Extraliga ledního hokeje.

Fanoušci východočeského hokeje se kromě napínavého derby s Pardubicemi, které bude sledovat určitě celé extraliga, mohou těšit i na letní soutěž European Trophy, která v Hradci startuje 15. 8. s Kometou Brno. European Trophy znamená pro klub především velmi kvalitní přípravu a získání mezinárodních zkušeností. Pro diváky pak možnost vidět zápasy se zajímavými soupeři ze zahraničí.

Nový extraligový klub se chce v prvním ročníku vyhnout záchranářským starostem. Nynější situace je však složitá a může mít negativní dopad na sportovní výsledky.

Řadu starostí mají také hráči a rodiny hokejistů z Českých Budějovic, kteří si v Hradci hledají nové bydlení. Realitní makléři mají asi žně.

V hráčském kádru dojde k mírným změnám, do Hradce nepůjde Aleš Kotalík. Z Královských lvů se s novým klubem bude připravovat zhruba šestice hokejistů. Klub nyní konkrétně jedná pouze s Jaroslavem Kudrnou, hradeckým odchovancem. Mountfield plánuje posílit především útočné řady.

Na zimním stadionu aktuálně probíhají úpravy. Kabina mužstva prochází v rámci možností kompletní rekonstrukcí a rozšířením. Další změny jsou prováděny na základě splnění licenčních podmínek od ČSLH a především také s medializací zápasů.

Z Českých Budějovic bude dovezena kostka nad led a systém brankového videorozhodčího. Pro zkvalitnění zázemí na stadionu se navíc připravuje pro fanoušky rozšíření kapacity občerstvení a další pro ně příjemné změny a novinky. Kromě toho projde velkou obměnou i systém ticketingu. Na začátku srpna by měl být spuštěn prodej permanentních vstupenek.

EUROPEAN TROPHY

15. srpna 17:30 | KOMETA BRNO

23. srpna 17:30 | LULEÅ HOCKEY

25. srpna 17:00 | OULUN KÄRPÄT

6. září 17:30 | EC RED BULL SALZBURG

EXTRALIGA LEDNÍHO HOKEJE

15. září 18:00 | HC OCELÁŘI TŘINEC

22. září 17:00 | HC SLAVIA PRAHA

27. září 18:00 | HC VERVA LITVÍNOV

1. října 18:00 | KOMETA BRNO

6. října 17:00 | PSG ZLÍN

15. listopadu 18:00 | HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU