Přidat na Seznam.cz



Hradec má novou webkameru. Z Rozárky zabírá celou metropoli

12. března 2014 17:35. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, MÉDIA, VOLNÝ ČAS

Pohled na noční Hradec

Jaké je nad Hradcem právě počasí, kolik je stupňů, jak fouká vítr, jaká je vlhkost vzduchu, dokonce i gama záření, všechny tyto údaje jsou na nové webkameře. Nebo se můžete jen pokochat pohledem na metropoli. Webka je umístěna na Rozárce na vodojemu, který je nejvyšším místem v Hradci. Umístilo ji sem občanské sdružení HKfree. Webkamera je unikátní tím, že se pomalu otáčí a snímá během dne celý horizont města. Může se tak vytvořit krásný time-lapse celého hradeckého dne. Nyní je v jednání ještě další webkamera. Ta by mohla být na budově hotelu Černigov, zabírala by panorama a ruch hlavního nádraží i s okolím.

„Pohyblivá webkamera snímá ve vysokém rozlišení panorama Hradce Králové. Kamera je umístěna na nejvyšším bodě ve městě a to na věži vodojemu. Naším cílem je publikovat aktuální záběry panorama města na internetu, vytvářet časosběrná videa z každého dne a uchovávat archiv těchto záznamů,“ říká Pavel Vlček z občanského sdružení HKfree, což je projekt neziskové bezdrátové sítě v Hradci Králové a okolí.

Při příznivém počasí není vidět jen Hradec, v dálce se rýsují i Orlické hory nebo Krkonoše.

„Snímek se obnovuje každou minutu. Z pořízených snímků se každý den ve 12 hod. a 24 hod. vytváří pohyblivé video. Udržuje se i archiv snímků a videí. U webkamery je umístěna automatická meteostanice a její údaje jsou vkládány do pořízených snímků. Za možnost umístění na vodojemu velice děkujeme firmě Královéhradecká provozní,“ dodává Pavel Vlček z HKfree.

Pokud se chcete podívat na Hradec, klikněte na odkaz: Webkamera Zvonička


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 316

    3 010

    2 588

    308


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí