Přidat na Seznam.cz



Vyroste u Milety s novými kancelářemi také Kaufland?

24. října 2014 12:32. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, DOPRAVA, KRIMI, PROJEKTY

Studie City Garden 2012

Poblíž Fakultní nemocnice u křižovatky Mileta by mělo vyrůst nové administrativní centrum City Garden. Kromě kanceláří by součástí prvního objektu mělo být i několik obchodů a služeb. Počáteční stavbou by měla být výstavba nového polyfunkčního objektu, ve kterém bude umístěn zřejmě i nový typ menšího Kauflandu. Byl by tak v Hradci už druhý. Před rokem opodál skončil projekt Park Malšovice s obchodním centrem Arkády, který se připravoval šest let. Náměstek pro rozvoj a investice Jindřich Vedlich před časem uvedl, že doufá, že zde bude převládat spíše administrativa, namísto nových obchodních ploch.

Polyfunkční objekt bude sloužit jako stavba občanské vybavenosti, tedy převážně se bude
jednat o obchod a služby, administrativu a veřejné stravování. V přízemí bude parkoviště, v prvním patře obchody a služby, ve druhém a třetím patře budou kanceláře. Měla by to být budova se 4 nadzemními podlažími s krytým parkováním a 230 parkovacími místy. Největší obchodní jednotka bude mít zhruba 2.800 metrů čtverečních, což by odpovídalo i velikosti obchodu typu Kaufland. Celkem bude mít polyfunkční objekt zhruba 7.440 metrů čtverečních zastavěné plochy.

Kaufland u Šimkových sadů je větší a je u něj zhruba 290 parkovacích míst.

V celém komplexu City Garden se počítá ještě se dvěma kancelářskými budovami a také novou lávkou přes Sokolskou třídu na Gočárově okruhu. Areál by se s novou výstavbou měl podstatně zkulturnit a otevřít světu, jelikož zde donedávna po bývalé továrně Mileta bylo poměrně zanedbané území.

U Milety by společnost FI Development chtěla začít stavět již v příštím roce. Spolu s výstavbou nového objektu by se také měla konečně zprůjezdnit Benešova třída směrem k Miletě. Dnes se dá jezdit pouze směrem do centra, v budoucnu všemi směry.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí