Přidat na Seznam.cz



Bývalý 12-ti podlažní věžák VZP se zřejmě změní na byty

18. ledna 2015 22:09. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, PROJEKTY

Bývalá budova VZP

Vysoký věžák s 12 podlažími, který sloužil dříve hlavně pro pojišťovnu VZP a dalším společnostem se zřejmě změní na bytový dům. Budova stojí v Sušilově ulici v sousedství SOŠ a SOU Vocelova a asi 400 metrů od Terminálu HD. V souvislosti s tím by mělo vzniknout vedle objektu zhruba 100 parkovacích míst, bytů by zde mohlo být odhadem něco mezi čtyřiceti a šedesáti. Před několika lety se VZP přestěhovala do nového sídla v Hořické ulici a tento objekt zůstal bez využití. Ze dvou třetin patřil právě pojišťovně a z jedné třetiny společnosti Uniservis, ta pravděpodobně odkoupila nyní celou budovu a chystá se ji zvelebit.

Budova byla na prodej od roku 2010, kdy se VZP přestěhovala do nového. O budovu pak nemělo příliš podnikatelských subjektů zájem. Nyní se rýsuje, že se konečně dočká využití, zda právě v podobě bytového domu není zcela jasné, ale je to velice pravděpodobné.

Mělo by dojít také ke zbourání přízemního objektu vedle věžáku a v okolí budovy se počítá se vznikem nových parkovacích míst. V sousedství stojí také ubytovna a domov mládeže.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí