Čokoládový festival

Do Hradce míří nová akce – Čokoládový festival. O víkendu 28. a 29. března se v KD Střelnice uskuteční čokoládová show. Pro milovníky čokolády a sladkých dobrůtek jasná volba! Na festivalu najdou návštěvníci plno stánků s čokoládou, degustací, workshop, vaření s čokoládou, stánkový prodej i výstavu z historie čokolády. Dokonce se objeví i čokoládové pivo z pivovaru Broumov – Opat Čokoládový speciál 13°. V sortimentu pak také návštěvníci najdou pralinky, makronky, různé druhy čokoládových bonbónů, čokolád a cukrovinek. Zkrátka Hradec zažije nejsladší víkend tohoto roku.

„Návštěvníci budou moci během víkendu ochutnávat, učit se, hrát si, odpočívat a nakupovat. Naším cílem je pozvat co nejvíce společnosti a ukázat rozmanitost použití a druhů čokolády: pralinky, čokoládové fontány, čokoláda na vaření, čokoláda určená pro kosmetiku…,“ říká pořadatel akce Chris Delattre.

Po Olomouci, Plzni, Praze, Zlínu, Ostravě a Liberci, zamíří všichni milovníci čokolády také do Hradce Králové. Uskuteční se tu Čokoládový festival s výstavou obalů čokolád z celého světa, obrazů malovaných čokoládou, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami.

Vstupné činí 50,- Kč (30,- Kč pro seniory / 30,- Kč pro studenty). Děti a mládež do 6 let mají na akci vstup zdarma.

Návštěvníci se mohou z těšit např. na výrobu pralinek od francouzského mistra Chocolatier Anael Pona (ChocoBonte) nebo maďarského Chocolatier Melinda Varga (PassionChocolate) anebo na kulinářské přehlídky šéfkuchařů od CateringBohemia, kde mohou zhlédnout přípravu rozličných dezertů, ale také méně obvyklých jídel: plněná vepřová panenka švestkami přelitá bylinkovou čokoládou s bramborovými placičkami, bramboro-tvarohové noky v pomerančové čokoládě, jež bude zdarma nabídnuto k ochutnání.

Na Čokoládový festival přijala pozvání také kuchařka Michaela Čudová, která bude připravovat jídla dle zajímavých receptů: drůbeží paštika s bílou čokoládou a brusinkami, grilovaná zelenina s omáčkou z bílé čokolády a camembertu.

Ve výstavní části festivalu bude k vidění bezmála 500 obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní historické předměty, filmové dokumenty a fotografie, vztahující se k výrobě čokolády, či obrazy malované hořkou, bílou a barevnou čokoládou štětcem a špachtlí na plátno, jež pochází z ateliéru umělce Vladimíra Čecha, přezdívaného „český Picasso“.

Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád a dalších produktů u stánků společností Gold Pralines, Choco-Café, ChocoKebab, PassionChocolate, ChocoBonte, Italské Likéry, Mlsoun a další. Dále si budou moci zakoupit čokoládové pivo, ochutnat palačinky a mnoho dalšího.

Čokoládový festival nabídne i spoustu doprovodných akcí. Nejvýznamnější z nich bude nedělní soutěž o multifunkční mikrovlnou troubu od Whirlpool. Soutěžící budou mít za úkol přímo na festivalu upéct brownies. Pro soutěžící bude nachystaný veškerý potřebný materiál i ingredience. Nejlepší tři recepty budou odměněny cenou, navíc všichni soutěžící budou zařazeni do slosování o nejnovější multifunkční mikrovlnou troubu od Whirlpool.

Sobota 28. března 2015:

10:30 – Michaela Cudova: Čokoladové lanýže s mandlemi
11:15 – Anael Pona: výroba pralinek
12:30 – Michaela Cudova: Mexické kuřecí ,,mole poblano“
13:15 – Anael Pona (francouzské cukrař): čokoládový mousse
14:00 – Michaela Cudova: Chilli con carne s hořkou čokoládou
14:45 – Melinda Varga: výroba pralinek
15:30 – Michaela Cudova: Čokoládové lanýže s mandlemi
16.15 – Melinda Varga: výroba pralinek
17:00 – Michaela Cudova: Grilovaná zelenina s omáčkou z bílé čokolády a camembertu
17:45 – Anael Pona: čokoládový mousse s ořechem našlehaná horká čokoláda

Neděle 29. března 2015:

10:30 – Melinda Varga: výroba pralinek
11:15 – Martin Novak, Catering Bohemia: Plněné ravioly tvarohem s čokoládovou polevou
12:30 – Martin Novak, Catering Bohemia: Vykostěná kuřecí stehýnka na lůžku bramborových plátků přelité kmínovo-čokoládovou omáčkou
13:15 – Anael Pona: čokoládový mousse s ořechem našlehaná horká čokoláda
14:00 – Martin Novak, Catering Bohemia: Bramborovo-tvarohové noky v pomerančové čokoládě
14:45 – Martin Novak, Catering Bohemia: Chilli con carne s hořkou čokoládou
15:30 – Melinda Varga: výroba pralinek
16.15 – Martin Novak, Catering Bohemia: Plněná vepřová panenka švestkami přelitá bylinkovou

Akce se koná 28. a 29. března v sobotu od 10 do 19 hodin a v neděli od 10 do 17 hodin. Podívejte se také na webové stránky Čokoládový festival a Facebook Čokoládový festival.



    Přidejte si naše stránky na Facebook, děkujeme :-)

    Nový úsek dálnice D11 jsme projeli za 2 minuty. Hradec na tohle čekal od roku 2006. Černý Most v Praze se přiblížil na cca. 45 minut.
    Dálnice D11 u Hradce otevřela. Lidově řečeno, je to jen první vlaštovka. Dokončení celé sítě v okolí města bude ještě nejméně 15 let trvat.
    Hradec čeká tropický týden, nejtepleji bude úterý až 36 °C. Letos bylo ve městě zatím 8 tropických dnů, kdy teplota překročila 30 stupňů.
    Dálnice D11 se od Kuklen pro motoristy otevře v pondělí 21. srpna. Končí tak jedna kapitola, která měla 15 ministrů a jednu farmářku.

    7.774

    850

    408





    Připravujeme novou anketu...

    NOVINKY NA WEBU

    NEJVĚTŠÍ MĚSTSKÉ ČTVRTI

    PRÁVĚ SE STAVÍ