Přidat na Seznam.cz



Křižovatka Koruna

Stavba okružní křižovatky Koruna a revitalizace celého přilehlého okolí by měla začít nejdříve letos o prázdninách, nejpozději koncem léta. Stavbaři budou mít na přestavbu zhruba 10 měsíců. Rekonstrukcí projde kromě samotné křižovatky také část Gočárovy třídy, Všehrdovy ulice, Zamenhofovy ulice, Habrmanovy ulice a proměnou projdou i přilehlá prostranství v okolí těchto ulic. Cena této investiční akce bude přibližně 128 mil. Kč. Už nyní je právě část Gočárovy třídy do obou směrů od křižovatky Koruna v poměrně špatném stavu. Vyježděné koleje i nahrnutý asfalt jsou zde jasně zřetelné.

„Samotná stavba je rozdělena do více etap tak, aby byl zachován průjezd osobní dopravy a linek městské hromadné dopravy, což byla jedna z hlavních podmínek města při zadávání zakázky. S přeměnou křižovatky se počítalo už zhruba před deseti lety, tedy v době, kdy využití sousedního území, na němž vzniká Aupark, ještě nebylo vůbec zřejmé,“ vysvětluje Jindřich Vedlich, náměstek primátora pro rozvoj města.

Prostor, na němž vznikne kromě křižovatky i zcela nově řešené území, spadá do jednotné linie části města složené z terminálu, Riegrova náměstí a lokality Koruna.

Křižovatku Koruna hodnotí lidé kladně 88 procenty, záporně se k ní staví 12 procent hlasujících čtenářů našeho webu.

Dopravní situace v lokalitě Aupark a Koruna

Náročná rekonstrukce zahrnuje i nové uspořádání trakčního vedení trolejbusů, s nímž se bude muset stavba v tomto frekventovaném území za podmínky průjezdnosti území rovněž vypořádat.

Stavební boom v této lokalitě utichne až někdy v polovině roku 2016, do této doby to zde bude poměrně rušné místo s víceméně omezeným provozem. Na obrázku je znázorněn plánek, jak vlastně bude celá lokalita po přestavbě vypadat.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí