Přidat na Seznam.cz



2 miliardy do Fakultní nemocnice. Na Bedrnův pavilon chirurgie

11. srpna 2015 11:02. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, KRIMI

Fakultní nemocnice

Fakultní nemocnice Hradec Králové by mohla v příštích letech získat investici zhruba 2 miliardy Kč od ministerstva zdravotnictví, informoval o tom zdravotnickydenik.cz. Peníze půjdou na Bedrnův pavilon, kde se soustředí chirurgická pracoviště. Budova už není v nejlepším stavu, v nejhorším by muselo dojít k útlumu některých výkonů, které jsou doménou špitálu.

„Cílem projektu je přístavba a následná rekonstrukce Bedrnova pavilonu. Chirurgické obory budou koncentrovány a restrukturalizovány. Vzniknou nová oddělení: akutní rehabilitace, septické a oddělení monitorované péče. Také vznikne centrum chirurgie hlavy a krku. Vybudován bude hybridní operační sál,“ píše Tomáš Cikrt ze stránek zdravotnickydenik.cz.

Kromě rekonstrukce Bedrnova pavilonu by mělo dojít také k výstavbě nového souboru budov chirurgie. V nejvyšším bodě by výška měla dosahovat 8 podlaží, jinak to budou 6 podlažní a tří podlažní pavilony.

Prostor je pro tuto stavbu vyhrazen na jih od stávající budovy Bedrnova pavilonu, kde se na něj napojí nová část, která bude pokračovat jižně směrem k technickému zázemí fakultní nemocnice.

V areálu začne zanedlouho vznikat také nová klinika tradiční čínské medicíny, kterou bude financovat čínská strana.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU