Přidat na Seznam.cz



Z ošklivky bude čtyřhvězdičkový hotel. U Aldisu zmizí Schody

6. listopadu 2017 13:34. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Hradecké Schody, výstižný název pro atypickou budovu / Foto: HKCITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Nejhorší a nejošklivější budova v Hradci, takzvané „Schody“ do pár let zmizí z panoramatu města. Místo nich vznikne po přestavbě čtyřhvězdičkový kongresový hotel, který bude navázaný na kongresové centrum Aldis. Současná budova hyzdí prostranství před Aldisem už 30 let. Panelovou budovu koupila zdejší developerská společnost STAKO.

Přezdívek má tato stavba mnoho, od pojmenování „Schody“ přes „betonové monstrum“ až po „strašidelný dům“. Jde o zvláštní stavbu atypického panelového domu, který se dostavěl v roce 1988 a nejprve sloužil jako podpora staveniště vznikajícího Aldisu. Plány na jeho proměnu sahají už do první poloviny 90. let, má tak podobný osud jako fotbalový stadion.

Hradecká developerská společnost STAKO se již na tuto stavbu ve městě nemohla dívat, pravděpodobně proto ji za 25 mil. Kč koupila a nejméně 150 milionů do tohoto projektu ještě vloží.



Nový Hotel Aldis by si přála společnost začít stavět už od příštího roku. Zda se základy původního panelového domu nechají, nebo některé jeho části, se teprve rozhodne, nejspíše zřejmě asi ano. Nový hotel by měl pojmout několik desítek hotelových hostů s více než 100 lůžky.

V souvislosti se stavbou vznikne i propojovací nadzemní koridor mezi novým hotelem a kongresovým centrem Aldis.

Do budoucna by také stálo za zvážení a je to pouze tip, uvažovat zda nepropojit od hotelu nadzemním koridorem i sousední plavecký bazén s aquacentrem, což by mělo další velikou výhodu pro ubytované hosty, kteří by mohli jen v županu přejít do plavecké části.

V příštích letech bude v této lokalitě poměrně stavebně rušno, nejprve se začne zkraje roku stavět nové přemostění přes Labe, aby se následně začal stavět nový hotel a také centrála ČSOB. Možná zde pak vyrostou ještě nové byty.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí