Přidat na Seznam.cz



V Hradci otevřelo parkourové hřiště

14. listopadu 2017 15:45. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ

HRADEC KRÁLOVÉ – Parkouristé v Hradci mají nově své oficiální místečko. Nové parkourové hřiště v Labské Kotlině I. na břehu Labe bude sloužit zdarma pro veřejnost bez časového omezení, vedle překážek na parkour jsou jeho součástí i workoutové prvky. Město Hradec Králové hřiště pořídilo z vlastního rozpočtu za necelé tři miliony korun.

„Podobu hřiště, jeho vybavení a rozmístění jednotlivých prvků jsme před stavbou konzultovali s lidmi, kteří se parkouru aktivně věnují. Hřiště je v podstatě takové, jak si parkouristé řekli,“ sdělil Vlastimil Ondráček z Technických služeb Hradec Králové, které pro město stavbu hřiště zajišťovaly.

Pro děti mladší patnácti let je vstup na hřiště možný pouze v doprovodu rodičů nebo dospělé osoby.

„Výstavba a provoz otevřených hřišť a sportovišť je v souladu s koncepcí prorodinné politiky města, navíc v dnešní době je potřeba podpořit jakoukoli pohybovou aktivitu u naší mladší generace,“ říká Anna Maclová, náměstkyně primátora pro oblast sociálních věcí.

Po městě je umístěna i řada dalších různorodých prvků.

„Fit park Harmonie s posilovacími stroji a petangovým hřištěm, který byl původně určený především pro seniory, dnes využívá široká veřejnost. Nejen školám slouží moderní dětské dopravní hřiště, starším dětem je k dispozici skatepark v Šimkových sadech nebo workoutové hřiště u Hvězdy. Parkourové hřiště v Labské Kotlině je dalším segmentem, který doplňuje systém veřejně přístupných fitparků ve městě a navazuje na školní otevřená hřiště,“ doplnila Maclová.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí