Přidat na Seznam.cz



Čekání na vlak bude lepší. Na hlavním nádraží je wi-fi zdarma

15. listopadu 2017 19:01. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Seznam železničních stanic pokrytých sítí wi-fi s bezplatným přístupem k internetu se aktuálně rozšířil o další tři. Cestující využívající nádraží v Ústí nad Labem, Hradci Králové a ve Zlíně se tak mohou nově připojit k internetu prostřednictvím služby WiFi Free poskytované od ČD Telematika. Pokrytí dalších šesti nádraží bude následovat na začátku roku 2018.

„Úspěšně pokračujeme v projektu pokrytí významných železničních stanic naší službou WiFi Free. Díky tomu se může stále více cestujících na železnici bezplatně připojit k internetu,“ prozradil Mikuláš Labský, ředitel úseku Telekomunikační služby z ČD – Telematiky.

„Dosavadní ohlasy jsou velmi pozitivní a naši službu již v několika stanicích využívají stovky tisíc cestujících,“ dodává Labský.

Cestující si tak čekání na vlak na hradeckém nádraží mohou zpříjemnit brouzdáním po internetu a číst si třeba naše webové stránky, které doporučuje 10 z 10 Hradečáků. A při akutním nedostatku mobilních dat se taková služba více než hodí.

Do konce prvního čtvrtletí roku 2018 se dočkají pokrytí také železniční stanice Brno, Ostrava hlavní nádraží a Ostrava Svinov, Plzeň, Olomouc a České Budějovice.

Obsah internetu dostupného prostřednictvím WiFi Free není nijak filtrován. Služba je postavena na americké technologii Ruckus Wireless, která se vyznačuje vysokou mírou zabezpečení.

Společnost ČD – Telematika na projektu spolupracuje se svým dlouholetým partnerem – zájmovým sdružením CESNET, které prostřednictvím WiFi Free rozšiřuje pokrytí své sítě eduroam. Ta je zacílena především na studenty, pedagogy a vědecké pracovníky.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí