Přidat na Seznam.cz



V Hradci bude čtvrtý McDonald. Hradubická zóna jako nová

30. dubna 2021 12:54. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, RETAIL

Retail park na Hradubické bude jako nový / Foto: Conseq

HRADEC KRÁLOVÉ – Nový vlastník retailového parku v Hradubické obchodní zóně, které vévodí Tesco, připravuje velké změny. Od dubna do poloviny srpna 2021 proběhne celková revitalizace nákupního parku, jejím cílem je zvýšení atraktivity pro zákazníky i nájemce. Park je ve vlastnictví fondu Conseq od roku 2019 a nabízí 21 tisíc metrů čtverečních pronajímatelné plochy.


„Již při koupi jsme plánovali, že bude třeba tento park výrazněji modernizovat. Podle vstupních analýz, které se později potvrdily, se nachází na skvělém místě a má velké možnosti dalšího rozvoje. Pro tento rozvoj je však celé centrum potřeba výrazněji revitalizovat, neboť jeho výstavba započala již v roce 2000. Z výběrového řízení na revitalizaci vyšel jako vítěz renomovaný architektonicko-projekční ateliér Fabionn, který má velké zkušenosti s úpravami obchodních prostor obchodních center,“ komentuje Vladan Kubovec, portfolio manažer fondu Conseq realitní.


Retail park na Hradubické / Foto: Conseq


Cílem revitalizace je přiblížit centrum moderním trendům v obchodu, přilákat do něj více návštěvníků a učinit jej tím ještě zajímavější pro nájemce. Pro návštěvníky bude jistě nejviditelnější změnou proměna vnějšího vzhledu. Nová fasáda bude barevnější a výklady do jednotlivých obchodních jednotek větší, čímž se prosvětlí i jejich interiéry. Sjednotí se velikost reklamních ploch a vybaví se LED technologií.


Chodník okolo retail parku bude nově zakryt skleněným zastřešením, aby i za deště bylo možné komfortně přecházet mezi jednotlivými obchody.


Mcdonalds vyroste v nákupní zóně Hradubická / Foto: Conseq


Další etapou rozvoje retail parku bude také výstavba restaurace rychlého občerstvení sítě McDonald´s včetně McDrive. Restaurace bude umístěna naproti zastávce MHD v nákupním parku. V Hradci to bude v pořadí již čtvrtý „Mekáč“ po dalších pobočkách na Gočárově okruhu, Futuru a Auparku.


Součástí této části rozvoje bude i instalace nabíjecích stojanů pro elektromobily od ČEZ.


„Náš ateliér má široké zkušenosti především s výstavbou obchodních center. Jedním z těchto projektů je i retail park v Hradci Králové, který jsme začali projektovat již v roce 2000 a až na drobné výjimky jsme následně realizovali všechny etapy jeho výstavby. I proto jsme rádi, že máme nyní možnost podílet se také na jeho revitalizaci. Conseq vnímáme jako zajímavého partnera s velkým potenciálem a věříme, že výsledkem naší spolupráce bude nákupní centrum odpovídající současným trendům, které ocení nejen zákazníci, ale i nájemci,“ komentuje Jakub Čapek, jednatel společnosti Fabionn.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU