Přidat na Seznam.cz



MHD k Biřičce se lidem líbí. Přejí si spojení zachovat

18. května 2020 17:43. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, MHD

MHD na Gočárově třídě

NOVÝ HRADEC KRÁLOVÉ – O tom, že se stane objízdná trasa jedničky při rekonstrukci ulice Hlavní nejen mezi obyvateli Nového Hradce populární, jsme neměli pochyby. A jak vyplývá ze závěrů Komise místní samosprávy na Novém Hradci, je tomu opravdu tak. Trolejbus nyní jezdí z točny na NHK až k rybníku Biřička a potom se točí k domovu důchodců.

„Občané se vyslovili pro zachování nové objízdné trasy MHD linky č. 1 i nadále v běžném režimu po ukončení rekonstrukce ulice Hlavní. Komise ukládá projednat uvedený námět občanů v dopravní koncepci magistrátu města,“ uvádí se v KMS Nový Hradec Králové.

Spojení až do jižního cípu Hradce je z pohledu cestujících úplně ideální, trolejbusem dojedou na oblíbené místo výletníků na Biřičku, do lesů to pak mají coby kamenem dohodil, také pro zdejší obyvatele má taková blízkost MHD velká pozitiva, nemusí se štrachat půl kilometru k točně.

Uvidíme, zda se tedy podaří provoz do této lokality zachovat i do budoucna. Stejné by to bylo i v případě, pokud se jednou MHD dostane na Novém Hradci i do ulice Husova, k Rozárce a na hvězdárnu.

Komise místní samosprávy usiluje také o prodloužení trasy linky MHD č. 27 ze stanice Pod Strání do stanice Nový Hradec Králové. Došlo by tak k rychlému a žádanému propojení NHK s Pod Stráním, Poliklinikou 3 a vlastně i Slezským Předměstím.

„Zahájení zkušebního provozu, pokud bude schválen MMHK, se předpokládá od září 2020 sdělili zástupci dopravního podniku v únoru 2020. Alternativní návrh prodloužení linky 27 tak bude s příslušným útvarem dopravní koncepce MMHK projednáván,“ uvádí KMS.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU