Přidat na Seznam.cz



Menší verze IKEA pro Hradec? Prý s novým konceptem

14. listopadu 2016 15:42. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, IKEA

Ikea Hradec Králové?

IKEA uspořádala tiskovou konferenci, kde zveřejnila finanční údaje a také budoucí rozvoj sítě. Zdejší obrat přesáhl 9,3 mld. Kč, což odpovídá meziročnímu růstu 9 %. „Česká republika potvrdila, že patří mezi nejrychleji rostoucí trhy v rámci IKEA. Čtyři české obchodní domy navštívilo více než 11,2 mil. návštěvníků a plánujeme další,“ sdělil Marek Feltl, generální ředitel IKEA ČR, Maďarsko a Slovensko.

Pro server Lidovky.cz pak odtajnil i vizi dalšího rozvoje, která počítá kromě třetího klasického obchodního domu na jihu Prahy, také s expanzí do Plzně a Hradce Králové, nebo prý Pardubic.

„V současné době se testují menší obchodní domy, které by byly možné pro Plzeň, Hradec Králové nebo Pardubice. To zatím ale není v portfoliu. To znamená – tyto destinace bohužel musí počkat, až bude dostupný koncept, jenž bychom mohli umístit na menší trh,“ řekl pro Lidovky.cz Feltl.

Společnost má zájem o Hradec už zhruba od roku 2010, nejprve se zajímala o lokalitu kolem Libišan, poté u Kuklen a svoje jméno chtěla spojit i s bývalým projektem stadionu a obchodního centra Arkády. Ze všech snah zatím sešlo.

IKEA již delší čas testuje menší varianty obchodních domů, které dostatečně pokryjí nabídkou menší, ale úspěšné trhy této společnosti.

Za několik let by se tak snad Hradec mohl tohoto obchodního domu v menším balení dočkat. Ideálním místem by zřejmě mohla být lokalita u právě rozestavěného sjezdu dálnice D11 u Kuklen, kde by byla nejlepší dopravní dostupnost. Volná plocha je pak také třeba mezi hypermarketem Tesco na Hradubické a prodejnou Sconto.

Prioritou IKEA je nyní najít vhodnou lokalitu pro svůj třetí obchodní dům v Praze, mělo by to být v jižní oblasti.

Na speciální stránku o IKEA v Hradci se můžete podívat zde: IKEA HRADEC KRÁLOVÉ


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí