Přidat na Seznam.cz



V prvním zápase Hradec přivítá Spartu

17. června 2010 17:04. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, FC HRADEC KRÁLOVÉ, SPORT

Gambrinus liga

Útočník Pavel Černý si na první utkání přál Spartu Praha a byl vyslyšen. První liga startuje 17. července a hned na prvním utkání se na lízátkách představí mistrovská Sparta, která dokázala před 9 lety porazit Hradec vysoko 0:5. Na úvod si tak hradecké mužstvo nemohlo vybrat lepšího soupeře. Hradec nemá co ztratit a může případnou výhrou a remízou jenom získat, příjemně překvapit a zaskočit favorizovanou Spartu. Předpokládá se, že toto utkání bude vysílat televize. Na začátek to bude opravdový duel, který si fanoušci dlouho přáli.


Sparta do Hradce přijede posilněná o několik zvučných jmen. Oba týmy si budou chtít udržet neporazitelnost, která je provází více než 20 zápasů. Sparta minulou sezonu ani jednou neprohrála a Hradec musí ukázat, že doma je taky neporazitelný.

Hned ve 2. kole, které se bude hrát 24. července odehraje Hradec své utkání opět před domácím publikem a přivítá klokany z Bohemians 1905. Z tohoto týmu získal Hradec výměnou za Kaufmana stopera Michala Pávka. Utkání bude mít podobný náboj jako se Spartou, protože tento tým patří mezi tradiční kluby v lize a jejich fanoušci jsou velmi početní. Jelikož hraje Hradec podruhé doma, tak by mohl mít v případě úspěchu nad Spartou a Bohemians 1905 výborný rozjezd do první ligy.

Ve 3. kole pojede Hradec až do Slovácka. Poslední dva vzájemné souboje skončily remízou 1:1. Ze Slovácka by se Hradec mohl vrátit s nějakým bodem. V prvním srpnovém a zároveň 4. kole Hradec doma přivítá vítěze Ondrášovka Cupu Viktorii Plzeň. Ta má velmi kvalitní kádr a je to velmi obtížný a houževnatý soupeř, což potvrdil i vítězstvím v poháru a získal tak vstupenku do Evropské ligy. V 5. kole pojede Hradec do Českých Budějovic, které toho doma v minulé sezoně moc nepředvedli. I z tohoto zápasu by si Hradec mohl odvézt nějaký bod. V 6. kole přijede do Hradce vicemistr Jablonec a před koncem prázdnin v 7. kole čeká Hradec venku Příbram.

Vizualizace nové fotbalové arény.

Los prvních zápasů je pro fanoušky ten nejkvalitnější jaký mohl být. Horší to už je pro tým, který se s tím bude muset nějak poprat a doufejme, že do první ligy vstoupí vítězstvím či remízou, která by byla taky malé vítězství. Fanoušci jsou po divoké jízdě druhou ligou, kdy tým pouze vyhrával a remizoval poměrně nabuzeni a případné prohry v prvních zápasech nebudou dobře snášet, ale snad se tato prognóza nenaplní.

Hradecký tým je v současné chvíli posilněn o tři nové hráče. Z Olomouce přišel na roční hostování Vojtěch Štěpán (26), který nastupuje na postu ofenzivního záložníka a útočně laděného hráče. Z Jablonce přišel na půlroční hostování Daniel Kocourek (24), který nastupuje na postu levého ofenzivního záložníka nebo přímo v útoku. Zatím poslední posilou je přestup stopera Michala Pávka (26) z Bohemians 1905. Klubu se upsal na dva roky.

Kompletní los podzimní části najdete zde


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí