Přidat na Seznam.cz



Hradec porazil mistrovskou Spartu 2:1

18. července 2010 16:13. /Autor ~ REDAKCE / # 3 MIN. / AKTUALITY, FC HRADEC KRÁLOVÉ, SPORT

Gambrinus liga

HK – Šťastný okamžik pro FC Hradec Králové a pro všechny jeho fanoušky se zrodil v neděli 17. července, když nováček přesvědčivě vyhrál nad mistrovskou Spartou a nejlepším týmem ligy 2:1. Pro Spartu měl tento zápas být pouze jednou ze zastávek k cestě za dalším titulem, ovšem hned u prvního bodu se zadrhl. Pro hradecké fotbalisty byl tento zápas zatím vrcholem jejich kariéry, protože většina z nich hrála 1. ligu vůbec poprvé. Všesportovní stadion byl zaplněn tak, jak už dlouho ne. Bylo totiž vyprodáno a jen úsměv do tváří mohlo vznést oznámení hlasatele: „Je vyprodáno, kapacita 6 tisíc diváků byla naplněna,” ×2.


Už předzápasové prodeje permanentek naznačovaly, že o zápasy v první lize bude obrovský zájem. Návštěva, která viděla utkání Hradce se Spartou předčila všechna očekávání. Bylo jich zde totiž ještě více než v roce 2001, když Hradec postoupil do 1. ligy. Dá se tak říct, že to byla největší návštěva za posledních 10 možná i více let. Toto utkání bylo vyhodnoceno jako rizikové, a proto se kolem stadionu pohybovalo na 250 policistů, kteří dohlíželi na přicházející a odcházející diváky.

Zápas začal úderem 18:15 a první čtvrt hodinu domácí jasně převyšovali hráče Sparty. Jeden centr za druhým se snášel do jejich vápna a už v 16. minutě hlavou skvěle usadil míč do sítě Tomáš Rezek – 1:0. Tomáš Rezek minulou sezonu nedal ani jednu branku, o to víc je právě tahle cennější. Ke konci zápasu si pár šancí vypracovala i Sparta, ale žádnou gólově neproměnila. První poločas skončil 1:0 a fanoušci byli spokojeni. Bylo čas se jít občerstvit do nekonečných front u stánků s jídlem a pitím.

FC Hradec Králové - AC Sparta Praha 2:1 (1:0)


Do druhého poločasu vstoupila aktivněji Sparta, která měla v této části více ze hry. A právě v 55. minutě po přesné kolmici Matějovského se prosadil africký hráč Bony Wilfried a bylo vyrovnáno – 1:1. Hradecké hráče jako by tento výsledek ještě více nakopl a neutuchající fandění hradeckých fanoušků je hnalo dopředu. V 61. minutě se krásně uvolnil hradecký „Messi“ Václav Pilař a překrásnou střelou umístil Jabulani do sítě – 2:1. Bouřlivé ovace fanoušků nebraly konce. Hradec i v tuto chvíli hrál stále dopředu a Sparta si vypracovala až v 90. minutě další větší šanci, která šla mimo branku Jiřího Lindra. Po konečném hvizdu rozhodčího se stadion otřásal v základech. Hradec porazil Spartu po 38 letech a po její 33 zápasové neporazitelnosti.

Hráči se jako obvykle šli rozloučit s fanoušky a plácali si s nimi rukou. Ke větším střetů mezi oběma tábory fanoušků nedošlo. Sparťanští fanoušci poničili dva autobusy dopravního podniku, když jim vytloukli okna. Před hlavním nádražím je policie obklíčila a provedla prohlídku, když více jak 50 fanoušků leželo na zemi.

Tým Hradce Králové měl tak velmi úspěšný start do nové sezony a snad se mu povede i v následujícím zápase s Bohemians 1905, který bude opět na Všesportovním stadionu v pondělí od 18 hodin. Utkání vysílá také ČT2.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí