Přidat na Seznam.cz



Taneční Pleasure Island startuje ve Festivalparku

22. července 2010 8:00. /Autor ~ REDAKCE / # 3 MIN. / AKTUALITY, FESTY, KRIMI

Pleasure Island

Nový taneční festival Pleasure Island startuje v sobotu 24. července v hradeckém Festivalparku. Tam právě finišují poslední přípravy před zahájením festivalu, který potrvá jeden večer a noc na 7 scénách. Největším lákadlem je světový DJ Paul Van Dyk. Dále se představí Tocadisco, Markus Schulz, Sharam Jey, LayDee Jane atd. Pleasure Island je úplně nový festival, který je známý především v Nizozemsku, kde tento festival patří mezi hlavní letní taneční události. Minulý rok se konal ve Festivalparku podobně zaměřený festival Summer of Love.


Během víkendu bude Hradec středem pozornosti všech fanoušků stylů: techno, trance, house, disco, electromusic, dance a dalších podobných stylů. Brány ve Festivalparku se otevřou 24. července úderem 12:00. Festival nabídne 18 hodin taneční muziky. Představí se více než 70 zahraničních a domácích DJských hvězd. Je jisté, že v sobotu večer to bude pořádně dunit. Největším lákadlem je německý DJ Paul Van Dyk, který má na svém kontě řadu top singlů a patří mezi světovou špičku taneční muziky. Jeho show se rozjede jednu hodinu po půlnoci na Pleasure Island Mainstage a potrvá 2 hodiny. Festival by měl skončit v brzkých ranních hodinách, nejdéle v 6 hodin ráno v neděli.

„O vlastním letním tanečním festivalu jsme uvažovali několik posledních let, neboť jsme přesvědčeni, že si domácí publikum zaslouží plnohodnotný taneční festival na světové úrovni, a nyní přišla ta správná doba na to, abychom takový festival nabídli“ říká Martin Kučera z pořádající agentury United Music, a dodává: „Návštěvníci se mohou těšit na zcela unikátní festival, který dosud nemá v našich poměrech obdoby, a bude zcela jinak pojatý než na co byli všichni v minulosti zvyklí.“ Světelná show, speciální efekty, kostýmy a dekorace budou přivezeny přímo z Nizozemska. Holandský tým bude produkčně dohlížet na dílčí části festivalu. Hradecký Festival Park se tak přemění na magickou krajinu, kde budete potkávat kouzelníky a iluzionisty, či nejrůznější fantastické postavy a scenérie, což dodá festivalu zcela unikátní a nezaměnitelnou atmosféru.

LineUp


Hudební program festivalu se bude odehrávat na sedmi scénách, začne již v sobotních odpoledních hodinách, a nabídne bezesporu nejsilnější line-up, který nebude mít v rámci domácích tanečních festivalů konkurenci. Na festivalu PLEASURE ISLAND tak vystoupí největší hvězdy světové House, Trance, Techno a Hardstyle hudby, které doplní mnoho zahraničních a domácích talentů. Potěšující zprávou pro všechny fanoušky nejtvrdších odnoží taneční hudby bude fakt, že poprvé v historii tanečních festivalů u nás bude součástí programu i samostatná Hardstyle stage.
Hlavní hvězdy vystoupí na monumentální open-air scéně, která bude na domácí poměry zcela netradičně pojatá, stejně jako hlavní scény na velkých festivalech v Holandsku. Pro styly Trance a Techno budou vyhrazeny dva velkokapacitní stany. Pro ostatní scény budou využity další stany a rozsáhlé hangáry. Zde se budou rovněž prezentovat vaše oblíbené kluby jako Mecca, Studio 54 či ostravský Fabric.

Pokud se na festival vydáte autem, musíte přijet nejdříve do Hradce Králové a napojit se na Gočárův okruh. Nejlepším místem pro odbočení na hradecké Letiště je křižovatka u obchodní zóny sever, kde se nachází například OBI. Cesta na festival by ale měla být dobře značena takže stačí sledovat směrovky.
Pokud přijedete vlakem nebo autobusem, můžete využít autobusovou linku č. 15, která jezdí od Terminálu HD až na Letiště. V sobotu bude linka odjíždět směrem na letiště každých 20 minut, a to až do půlnoci. V neděli od 4. hodiny ranní bude linka zase odjíždět každých 20 minut směrem Hlavní nádraží a Terminál HD.

Mapa Festivalparku

Na festivalu bude samozřejmě stanové městečko, rozsáhlé a hlídané parkoviště, bude připraveno přes 100 metrů nejrůznějších barů. Pro zrychlení obsluhy se bude u celého cateringu v areálu platit žetony. Prodej žetonů bude probíhat na několika místech a maximální nominální hodnota přijatých bankovek je 2.000 Kč. Jeden žeton bude mít hodnotu 40 Kč, polovina pak 20 Kč. Pro náročnější bude k ubytování k dispozici stanový kemp, který bude otevřen od 23.7. od 16:00 do 25.7. do 16:00. V něm si můžete vypůjčit za poplatek stany, karimatky a pokrývky. Kemp bude mít vlastní recepci, toalety apod. a bude hlídaný. Pokud máte vlastní stany a vybavení, můžete využít stanové městečko.

Festival Pleasure Island organizuje agentura United Music ve spolupráci s holandskou agenturou Art of Dance.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí