Přidat na Seznam.cz



Hradec po dlouhé době prohrál. Se Slováckem 2:1

1. srpna 2010 5:00. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, FC HRADEC KRÁLOVÉ, SPORT

Gambrinus liga

Po výhře nad Spartou a remízou s Bohemians utrpěl na venkovním hřišti Hradec po skoro roční neporazitelnosti první porážku. Na Slovácku po nepříliš oslnivém výkonu prohrál 2:1. Domácí měli hlavně v prvním poločase častěji míč na kopačkách a tlačili Hradec až k vápnu. Ve 43. minutě si míč do vlastní branky srazil Karal a bylo skoro dobojováno. Další branku přidalo Slovácko v 51. minutě a s Hradcem to nevypadalo dobře. Zhruba od 70. minuty konečně začal hrát i Hradec a hned v 75. minutě dal Pavel Dvořák svůj první ligový gól.



Hradec mohl kolem 80. minuty ještě stav vyrovnat, ale brankář Slovácka zázračným zákrokem vypíchl míč jen na roh. Poslední minuty už z tlaku nebylo skoro nic a pro Hradec je to první ligová porážka.

Hradec v tomto zápase nehrál svoji typickou kombinační hru a častěji nakopával míče na útočníky, kterým se nedařilo tyto míče odebírat. Hradec kazil i přihrávky a nehrál to, na co jsme od něj zvyklí. Zaslouženě prohrál jenom 2:1, protože Slovácko mělo řadu příležitostí, a kdyby zápas skončil 5:2 nebylo by se čemu divit.


Před zápasem: Slovácko vs. Hr. Králové

1. FC Slovácko

Po výhře nad Spartou a remízou s Bohemians má Hradec na kontě 4 body. Teď ovšem nebude hrát v domácím prostředí, ale míří na Moravu, kde odehraje své první venkovní utkání s týmem Slovácka. Oba týmy se dobře znají z druhé ligy a mají vzácně vyrovnanou sérii 4 remíz ze 4 utkání. Slovácko je v domácím prostředí velmi silné, což potvrdilo i jednoznačnou výhrou proti Teplicím. Se Spartou přišlo o remízu až v 92. minutě. Slovácko doma nebude jen bránit, ale hlavně útočit, a to by mohlo Hradci vyhovovat.



Slovácko zaskočilo Teplice hned v prvním utkání, když vyhrálo 3:0. V druhém zápase hodně potrápilo Spartu, už to vypadalo na remízu, když v předposlední minutě nastavení Sparta vstřelila vítězný gól. Slovácko nebude doma hrát stylem Bohemians, ale mohlo by otevřít prostor, což by se hodilo pro naše rychlé sprintery. Hradec by alespoň bod ze Slovácka jeho typickou hrou, která ho zdobí již hodně dlouho, mohl získat.

2007 – Hr. Králové vs. Slovácko 1:1 (0:0)

2008 – Slovácko vs. Hr. Králové 1:1 (1:0)

2008 – Slovácko vs. Hr. Králové 1:1 (0:0)

2009 – Hr. Králové vs. Slovácko 1:1 (0:1)

Vzácná série 4 remíz pokaždé se stejným výsledkem za poslední 4 roky možná trochu napovídá, jak by mohlo utkání skončit. Bod ze hřiště soupeře je skoro jako výhra, pokud samozřejmě tým nevede 2:0. Hradec bude mít před sebou velmi silného protivníka. Hrou to spíše bude připomínat utkání se Spartou Praha.


Fanoušci chystají do Slovácka výjezd. Na cestu by jich mohlo vyrazit až 300. Pro sektor hostů by mělo být k dispozici zhruba 350 vstupenek. Pokud budete utkání sledovat doma, můžete si vybrat z přímého přenosu na www.tipovani.cz nebo textového na www.onlajny.cz.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU