Přidat na Seznam.cz



Poslední duel podzimu skončil remízou 0:0

19. listopadu 2010 13:00. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, FC HRADEC KRÁLOVÉ, SPORT

1. FC Slovácko

První část ligové premiéry klubu FC Hradec Králové je alespoň pro letošní rok u konce. V posledním utkání Votroci žádný gól nedali, ale ani nedostali. Zápas skončil nudnou remízou 0:0, i když šancí na obou stranách bylo celkem dost. V brance Slovácka stál výtečný brankář Filipko a ten všechny hradecké šance pochytal. Spokojenější z dnešní remízy budou více hosté, jelikož mají na kontě už 20 bodů. Hradec se ziskem jednoho bodu posunul na 10. místo s 18 body. Tento bodový zisk snad bude do jarní části stačit k udržení se klubu v nejvyšší fotbalové soutěži.

Největším problémem Hradce je, že moc gólu nedostává, ale sám žádné nedává. Hned ve třech domácích zápasech (Slavia Praha, Mladá Boleslav, Slovácko) svítil na konci ukazatel skóre 0:0. Ve všech těchto případech Votroci na výhru měli. Jedině s Olomoucí dokázal Hradec vstřelit důležitý jeden gól a vyhrát 1:0. Nabízí se otázka, že kdyby se podařilo proměnit alespoň dva z těchto tří zápasů, mohl mít Hradec o 4 body více. Domácí zápasy jsou totiž pro Votroky tím nejdůležitějším bodový motorem. Koncovka – situace, na které budou během zimní přestávky hráči Hradce muset zapracovat, aby tu jarní část, alespoň v domácím prostředí vyhrávali a potěšili tak skvělé fanoušky, které je podporovali letošní půlrok více než výborně.

Statistika získaných bodů:

Domácí zápasy – 14 bodů.
Venkovní zápasy – 4 body.

Hradec zápas začal v obvyklém skvělém tempu spalování šancí. Nejvíc šancí mají Votroci vždy na začátku a v průběhu zápasu už je gól spíše náhoda. To se stalo i v dnešním zápase. Kdyby Hradec vedl v prvních 20-ti minutách 2:0, nikdo by se tomu nemohl divit. Slovácko má v brance Filipka a ten dneska chytal výborně. V průběhu zápasu šancí bylo ještě mnoho, ale dnes Lindr i Filipko v brance kralovali. Domácí Lindr si některé záludné situace vytvářel i sám při špatné rozehrávce, aby je pak později mohl chytit. Celkově to byl typický remízový zápas se vším všudy. Minutu před koncem utkání měl na kopačce rozhodnutí zápasu Pilař, ale bohužel v koncovce selhal a Filipko míč chytil do svých rukavic. Statisticky tento zápas skončil podle očekávání, protože v minulých třech letech to vždy byla také remíza.

Poslední vzájemné zápasy:

2010 – Hr. Králové – Slovácko 0:0
2009 – Hr. Králové – Slovácko 1:1
2007 – Hr. Králové – Slovácko 1:1

Počet diváků:

4325

Rozhodčí:

Zelinka – Dobrovolný, Marek


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU