Přidat na Seznam.cz



Představujeme: Náměstí 28. října a ul. S. K. Neumanna

29. ledna 2011 21:20. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, KRIMI, PROJEKTY

Náměstí se promění

Nereprezentativně vyhlížející náměstí v centru Hradce by se mělo v příštím roce konečně dočkat plánované rekonstrukce. Je na první pohled zřejmé, že náměstí, po kterém denně projdou tisíce lidí je ve velmi špatném stavu. Rozbité asfaltové chodníky plné děr, divotvorná zatáčka pro městskou hromadnou dopravu, na které jsou ještě hrozné žulové kostky a nevyužitá zelená parková část před kostelem. Všechno tohle se má do dvou let změnit. V sousedství u Koruny má také vzniknout obchodní centrum Aupark, takže důležitou spojnicí bude i ulice U Koruny směrem k Tescu.

Podle MF Dnes se začít stavět mělo už letos, ale kvůli problému s jedním pozemkem se to o jeden rok protáhne. Pokud vše půjde už bez komplikací, mohlo by se začít stavět na podzim 2012, možná však už v letních měsících.

Rekonstrukce by se měla týkat náměstí 28. října, ulice S. K. Neumanna od hotelu Černigov a ulice Dukelská až k podchodu. Bude to velmi rozsáhlá rekonstrukce vnějších prostor, která omezí pohyb v těchto místech na několik týdnů. V návrhu projektu se nově počítá prakticky se vším. Od osvětlení po výsadbu nových stromů. Dojde k rekonstrukci chodníků, silnic, úpravě a většímu narovnání divotvorné zatáčky, která zlepší průjezd městské dopravě. Parkovací místa po straně ulice S. K. Neumanna už nebudou brzdit provoz. Nyní budou jen po jedné straně ulice. Také tržnice před obch. domem Tesco se promění. Získá podobnou plachtu jakou má Terminál HD a celý prodejní prostor dostane jednotný ráz. V projektu je také zakreslena nová čtvrtkruhová budova, která stojí na místě, na kterém se dnes prodávají párky a na zdi domu v pozadí jsou umístěny běžící billboardy.

V souvislosti s rekonstrukcí náměstí 28. října by se také společnost Tesco mohla zamyslet a zrekonstruovat už nepříliš moderně vyhlížející obchodní dům, který vedle Atria vypadá dost ušmudlaně. V několika městech v České republice právě obchodní domy Tesco přecházejí na značku „My“. S tím souvisí i kompletní přestavba a rebranding značky. Obchodní dům prošel v minulém roce vnitřní rekonstrukcí, vnější ho zjevně teprve čeká.

Odhadovaná cena rekonstrukce náměstí včetně přilehlých prostor se pohybuje kolem 80 mil. Kč.

Plánek rekonstrukce nám. 28. října a přilehlých prostor

zdroj: www.hkcity.cz, www.mmhk.cz / foto: www.mmhk.cz


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU