Přidat na Seznam.cz



Jihlavští fanoušci podpořili hradecké v protestní akci

6. února 2011 0:46. /Autor ~ REDAKCE / # 3 MIN. / AKTUALITY, SPORT

Parte hradeckému hokeji

AKTUALIZOVÁNO: Nevídaný zápas, ve kterém nešlo ani tak o výsledek, ale o to, jak co nejvíce upozornit, podle fanoušků, na špatný stav hradeckého klubu. Akce se podle všech ohlasů a zúčastněných vydařila na jedničku. Před stadionem fanoušci demonstrativně zapálili několik desítek svíček. Opravdu to před stadionem vypadalo jako na hřbitově v Kuklenách. Smuteční atmosféra před pomníčkem s logem hradeckého hokeje se přesunula do útrob zimního stadionu. Většina fanoušků přišla v černé smuteční barvě, aby ukázala, že dnes je opravdu pohřební den hradeckého hokeje a jeho spokojeného vedení.

Facebook je opravdu mocné médium a po zrušení fóra na oficiálních stránkách se prakticky většina z protestu domlouvala zde. Všichni fanoušci přišli dobře naladěni a několik minut před zápasem rozvinuli jednoznačný transparent Ambice=Fanoušci a skandovali za Hradec. Během skandování stihli pozdravit i fanoušky Jihlavy. Fanoušci Dukly jim v průběhu zápasu vyjádřili nečekaně velkou podporu, když byla z jejich sektoru slyšet oslavná píseň na generálního manažera Romana Višňáka i s transparentem parte hradeckého klubu.

Ke konci 1. třetiny fanoušci rozvinuli další transparent Bez ambic=Bez fanoušků. Fandové se sebrali a demonstrativně odešli pryč. Po jejich odchodu najednou panovalo na stadionu jakési prázdno. Pravdou je, že hradecký hokej od roku 2006 ztratil polovinu fanoušků a loňská návštěvnost byla nejhorší od roku 2004, což je na velké zamyšlení. Protest fanclubu a fanoušků podpořila, ať už pasivně nebo aktivně většina diváků přítomných v hledišti. Stabilní návštěva je okolo jednoho tisíce diváků, ale na dnešní speciální program si našlo cestu 1309 diváků.

Někteří po druhé třetině, když na ukazateli svítil stav 1:3 pro Jihlavu už radši odešli domů, aby nemuseli dále sledovat trápící se Hradec, který nakonec prohrál vysoko 1:6. Tým se nachází na 7. místě a vyhlíží soupeře pro předkolo play-off, ve kterém by rád narazil na Vrchlabí.

Na utkání byly přítomny i televizní štáby. To jen demonstrovalo, že situace v hradeckém stále neměnném hokeji je z řad fanoušků velmi vážná. A bez fanoušků se žádný klub neobejde, tak to je. Vedení fanclubu se má také v polovině února sejít s primátorem města Zdeňkem Finkem a rozebrat současnou situaci.

V nadstavbové části první ligy je také vidět, že hradecký tým aktuálně hodně výkonnostně ztrácí na přední čtveřici týmů z Ústí, Chomutova, Jihlavy a Olomouce, které mají vyšší ambice. Během ledna dokázal porazit jen oslabené Znojmo a v prodloužení Beroun. Přitom během podzimu hrál Hradec dobře a držel se i v top 4. Nabízí se otázka, že pokud se Hradec dostane za předkolo play-off, tak s největší pravděpodobností vypadne ve čtvrtfinále s týmem ze silné čtyřky.

Snad se touto formou protestní akce, na kterou má každý nespokojený fanoušek právo, podaří něco v hradeckém hokeji změnit k lepšímu. Každý by si totiž určitě hodně přál vidět extraligové derby Hradec vs. Pardubice.

Aktualizováno: 16:40
Zprávy o protestní akci se objevily i na největších tuzemských serverech idnes.cz a v České televizi. V Událostech v regionech by měla zaznít i reportáž o problémech hradeckého klubu, která je i na webu televize. Změny ve vedení klubu může udělat pouze majoritní akcionář, a to je vedení města. Primátor pro reportáž České televize připustil, že si myslí, že to svým způsobem k tomu spěje. Vedení klubu však protesty nechápe. „Budeme hrát play-off, jsme na vyšších pozicích a ekonomicky každý nikomu nic nedlužíme, tak kdo by si mohl něco víc přát,“ sdělil generální manažer Roman Višňák pro Českou televizi. „Hradec končí většinou ve čtvrtfinále, semifinále a další ambice nejsou, odcházejí hráči…,“ řekl před stadionem jeden z fanoušků. Bude zajímavé sledovat, jak se situace s klubem vyvine v následujících týdnech a samozřejmě Vás o dění kolem hradeckého hokejového klubu budeme dál informovat.

Nedávno se také objevila v médiích zpráva o přestavbě zimního stadionu, která má mnoho nedostatků. Píše se o tom ve výroční zprávě o městské kontrole plnění nájemní smlouvy, o které před časem informoval týdeník Sedmička. ZDE


STEJNÉ TÉMA: Hradecký hokej ztrácí diváky i vyšší cíle. Fanoušci chystají protest proti vedení

Zpět na hlavní stránku »»


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU