Přidat na Seznam.cz



Mapa Festivalparku

Červencový Rock For People a srpnový Hip Hop Kemp v letošní festivalové sezoně utichnou ve večerních hodinách o něco dříve než v minulosti. Dva největší festivalové taháky v republice, které lákají tisíce návštěvníků z Česka i ze zahraničí, tak musí kvůli stížnostem obyvatel místních částí v okolí letiště utichnout někdy již ve 23 hodin. O zkrácení večerních produkcí rozhodla rada města Hradec Králové na přání veřejnosti v okolí Festivalparku. Taneční monstrakce Pleasure Island se díky omezení pouze na 2 festivaly a výsledkům hlukového měření letos ve Festivalparku neuskuteční.

Ve Festivalparku na jaře proběhne druhý ročník Gurmán festivalu a také další setkání amerických automobilů American Wheels.

V roce 2010 proběhlo ve Festivalparku měření hlukové zátěže a jejich výsledek zřejmě nedopadl úplně nejlépe, a i díky tomu se musí omezit počet vícedenních akcí. Harmonogram akcí a časy ukončení produkcí se musí přizpůsobit, aby měly co nejmenší dopad hluku na okolí a přilehlé městské části a obce.

Pro letošní rok se dramaturgická skladba akcí konaných ve Festivalparku ustálila na dvou velkých hudebních festivalech a několika menších akcí různého zaměření. Například na Hip Hop Kempu ve čtvrtek utichnou reproduktory už ve 23 hodin, protože dalším dnem je pracovní pátek.

Hradecký Festivalpark je jedním z nejlépe připravených areálu v České republice pro konání festivalových hudebních akcí. Sám nájemce areálu musel další zájemce, kteří chtěli mít svoji produkci ve Festivalparku odmítnout. Organizátoři dobře vědí, že hradecký Festivalpark je v tom, co může nabídnout rozhodně nejlepší volbou pro pořádání festivalové akce. Je jen na škodu, že několika místním notorickým stěžovatelům se podařilo omezit akce pořádané pro desetitisíce lidí prakticky na dvě. A to je přes celé léto docela málo, pro tento festivalový stánek.

foto: www.festivalpark.cz


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí