Přidat na Seznam.cz



Hradec vyhrál 2:0 a posunul se na 9. místo s 21 body

6. března 2011 9:27. /Autor ~ REDAKCE / # 3 MIN. / AKTUALITY, FC HRADEC KRÁLOVÉ, SPORT

FC HK

Hradec Králové vyhrál nad Českými Budějovicemi 2:0. Ty jsou jeho přímým konkurentem v boji o udržení v Gambrinus lize. Tým Jihočechů se po celý zápas prakticky nedostal k žádné větší šanci, která by ohrozila hradeckou branku. Lukáš Zich musel zakročit pouze dvakrát, jinak se v brance nudil. Hradec poslal na soupeřovu branku za celý zápas přibližně 15 střel z toho polovina mířila do branky. Je jasné, že si Hradec zasloužil vyhrát, a proto i posouzená penalta byla vyústěním hradeckého tlaku. Penalty se ujal Roman Fischer a nezaváhal. Poté uklidnil fanoušky pojišťovacím gólem Dvořák.

Tým z Budějovic nepředvedl směrem dopředu nic a bylo štěstí, když se dostal za půlku. Hradec útočil po celých 90 minut do plných. Největší šanci měl v prvním poločase Mišinský, ale spálil ji neuvěřitelným způsobem. Ve druhém poločase – po faulu ve vápně na Černého rozhodčí nezaváhal a nařídil penaltu, Roman Fischer střelou do středu branky otevřel skóre – 1:0. O chvíli později byl vyloučen za druhou žlutou hostující Čirkin a Hradec hrál proti deseti. Velké útočné oživení přišlo se střídáním Pilaře za Mišinského. Hradecký „Messi“ byl tak nabuzen do ligového utkání, že týmu v útočné fázi vlil novou krev. Jeho prudká střela měla plnou polovinu zásluhy na druhém gólu Pavla Dvořáka – brankář Kučera Pilařovu střelu pouze vyrazil před Dvořáka a ten ji chladnokrevně umístil do branky a bylo rozhodnuto – 2:0. Hradec si zbytek zápasu už pohlídal, i když fanoušci chtěli ještě třetí gól do budějovické branky. Ve druhém poločase Hradec hrál směrem na montovanou tribunu a opět se potvrdilo, že síla a hra Hradce na montovanou tribunu má obrovský vliv a počet vstřelených branek oproti druhé straně hřiště je značně rozdílný. Na utkání se přišlo podívat pěkných 5115 diváků.

Více o fotbale ZDE

Hradec potřeboval vyhrát a vyhrál. Získal důležité 3 body a na 2 týdny do dalšího důležitého domácího zápasu s Příbramí může být spokojen. Příbram se vyznačuje hrou stylu „beton“ a zejména pro diváky to nebude moc atraktivní utkání a navíc, když se má hrát před televizními kamerami. I Sparta měla s Příbramí doma problémy a porazila ji pouze 1:0.

Hradec v dalším zápase čeká venku čtvrtý Jablonec, který začal jaro za šest bodů ve dvou zápasech.

Hradec dnes čeká důležitý zápas proti Budějovicím. Jde o hodně

Hradečtí fotbalisté se dnes střetnou s týmem, kterému z minulosti mají, co oplácet. V posledním domácím zápase v roce 2006, když se bojovalo o postup do 1. ligy, s Budějovicemi prohráli 0:1. V sestavě byl tehdy ještě Karel Poborský a na lízátka si našlo cestu neuvěřitelných 6844 diváků. Oba týmy jsou na chvostu prvoligové tabulky. Už před zápasem hráči Hradce potvrzovali, že berou jenom výhru. Tým by se mohl posunout v dobré výsledkové konstelaci až na 9. místo se ziskem 21 bodů. „V neděli udělají hráči maximum pro to, aby 3 body zůstaly v Hradci Králové,“ řekl Václav Kotal.

Hráči také doufají, že je přijdou podpořit jejich fanoušci a na lízátkách udělají perfektní kulisu, která je požene za vytouženou výhrou. Zasáhnout do hry by měl i uzdravený Pilař s Rezkem a Chlebounem. „Pro nás to je jeden z nejdůležitějších zápasů posledních 14 dní, pak ještě s Příbramí doma. Je to o šest bodů, potřebujeme vyhrát, uděláme pro to všechno, přes to nejede vlak, tenhle zápas se musí prostě vyhrát,“ řekl Radek Hochmeister, střelec jediné branky z Plzně.

Myslí si to i Filip Klapka, který byl po prohře 2:1 v Plzni hodně zklamaný a vstup do jarní části si výsledkově představoval jinak. „Zvu všechny fanoušky na Všesportovní stadin, protože je tým bude hodně moc potřebovat,“ řekl. Remíza by předchozímu zápasu s Plzní určitě slušela víc, ale šance se musí proměňovat, ne promarňovat. Snad to vyjde právě dnes a Hradec po dlouhé době vybojuje v domácím prostředí 3 body.

Náš tip: 3:1


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí