Přidat na Seznam.cz



Hradec vybojoval v Edenu krásný a zasloužený bod

3. dubna 2011 20:46. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, FC HRADEC KRÁLOVÉ, SPORT

SK Slavia Praha

Dobrá defenziva, dobrá taktika a plno osobních soubojů. Hradečtí drželi Slavii Praha prakticky po celý zápas na uzdě. Kromě pár šancí na obou stranách se hrálo už jen po vápno. Konečný výsledek 0:0 je spravedlivý. Opakuje se tak totožný výsledek ze září. Na hráčích byla vidět bojovnost a odhodlanost, že bod si z Edenu prostě do Hradce odvezou. Hradec totiž z venkovních zápasů získal pouhé 4 body od začátku sezony a samozřejmě každý se počítá, a z venku dvojnásob. Hradec zůstává na svém, po 22. kole je stále na 10. místě a má 25 bodů. Na patnácté Brno má už náskok 6 bodů.

Hradec po pěti venkovních porážkách konečně zabodoval. Naposledy na body venku dosáhl 10. října 2010 s Brnem. V Edenu byla dnes zasloužená dělba bodů, protože žádný z týmů nepředvedl takovou nadstavbu a natolik soupeře nedokázal přehrát, aby výhru otočil na svoji stranu. Někteří hradečtí hráči po konečném hvizdu radostně zvedali ruce nad hlavu, protože to rozhodně je takové malé vítězství. Body z venku mají pro Hradec cenu zlata. Hráčem utkání se stal Jiří Lindr, který si za svoje zákroky ve vápně, řadu standardních situací a spolupráci v obranné fázi, tuto cenu rozhodně zasloužil nejvíc.

„Bod z horké půdy Slavie je velmi dobrý. Bylo to bojovné utkání. Myslím si, že mělo tempo a rozhodně zasloužená dělba bodů,“ řekl trenér Václav Kotal po utkání. S tím určitě souhlasí i drtivá většina hradeckých fanoušků. Těch do Edenu přijelo opravdu hodně a při zápase je bylo slyšet. Minulý venkovní výpadek z Jablonce na hru Hradce žádný vliv neměl. „Jablonec jsme si rozebrali, myslím si, že tam to bylo zapříčiněno změnami v sestavě, to se ve fotbale stane. Jablonec hrál včera výborně, nedal vydechnout ani Spartě. I s námi hrál velmi dobře, tam se mu podařilo vstřelit jen více gólů,“ komentoval ještě předešlý zápas Kotal.

Dnešní remíza a další bodový zisk Hradec posouvá čím dál blíže k pomyslné záchraně, ale ještě rozhodně není vyhráno, protože zbývá odehrát 8 zápasů. Ten další startuje v neděli v tradičním čase od 17 hodin na lízátkách. Do Hradce přijede soupeř s velkým S – Baník Ostrava, který na Hradec aktuálně ztrácí dva body.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí