Přidat na Seznam.cz



Dobrý start hradeckých hokejistů, po 3 zápasech mají 8 bodů

19. září 2011 21:08. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, SPORT

HC VCES Hradec Králové

Ač se jim v přípravě moc nedařilo, tak první tři zápasy v 1. hokejové lize zvládli na jedničku. V úvodním zápase vyhrál Hradec doma nad Litoměřicemi 4:2, ve druhém utkání si taktéž odvezl z Třebíče výhru 2:4 a dnes zvítězil nad Pískem 2:1 v prodloužení. Po třech utkáních mají na kontě už 8 bodů a jsou druzí za prvním Ústím nad Labem. I když to dnešní vítězství se nerodilo lehce, ještě ve 3. třetině prohrával Hradec 0:1, když se 6 minut před koncem trefil Kubeš po mantinelovém pasu Chmelíře a bylo vyrovnáno. Ve 4. minutě prodloužení si vítěznou střelu připsal Karlíček po asistenci Koudelky a Tvrdíka.

Hradec v prvních třech zápasech určitě překvapil, protože se očekával spíše pomalejší rozjezd, ale zřejmě si tu smolnou přípravu vybírá až teď v ligových utkáních, což je určitě dobře. Divácká kulisa zase až tak početná není, na první zápas přišlo pouze 900 diváků, ale na druhý už 907 diváků – je tam tedy vidět mírné zlepšení a někteří možná až teprve teď zjistili, že už se zase začalo hrát. V minulém ročníku však stabilně chodilo přes tisíc diváků i mimo play-off, to když se ještě věřilo, že chce Hradec do extraligy. Šance probojovat se do ní je při současných nastaveních takřka nulová, Ústí i Chomutov už se o to pokoušejí několik sezon po sobě.

V dalších zápasech čekají na Hradec nepříjemné Benátky nad Jizerou, poté doma Havlíčkův Brod a dlouhý výjezd až k pirátům do Chomutova.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU