Přidat na Seznam.cz



MBL 1:1 HRK

Pavel Černý… na hřiště přišel v 60. minutě, v 65. minutě dal gól a v 85. minutě hrozně kopnul pokutový kop, který brankář Miller vyrazil. Pro Deník Sport to Pavlík okomentoval ještě výstižnějšími slovy: „…bohužel jsem penaltu kopnul jako ču***.“ Je to tak, hůř už se to snad kopnout ani nedalo. Pavlík se mohl stát hrdinou zápasu, mohl s Lafatou slavit v sestavě 8. kola a otevírat šampaňské, místo toho se však stal jen polohrdinou. Už jen to, že se gólově prosadil je velký příslib do budoucna. Dát dva góly v jednom zápase to by bylo na Pavla už asi moc, proto zřejmě chtěl být střídmý a penaltu kopnul, tak jak asi každý viděl.

Remízový bod ze hřiště soupeře je podle toho, jak se vyvíjel zápas vcelku dobrý. Mladá Boleslav měla totiž nespočet šancí a Hradec většinu času tlačila. V prvním poločase měl Hradec snad jen rychlé protiútoky, ve kterých byl dost nebezpečný. Můžeme zmínit například střelu Zeleného a následnou dorážku Dvořáka, nebo další přízemní střelu Rezka. Avšak i Boleslav v čele s Chramostou nezahálela a gólové šance v prvním poločase měla nejméně 4, z toho jednu stoprocentní, když z těsné blízkosti hlavičkoval boleslavský hráč a Lindr měl štěstí, že ho míč trefil.

V úvodu druhého poločase se právě Chramosta radoval z první branky, když po centru ze strany zavěsil míč do sítě. Hradec odpověděl střídáním a na hřiště přišel Štěpán, který je snad ještě rychlejší než pták Uličník ze slavného kresleného seriálu a také Černý, který byl až dosud penaltový specialista. Právě Štěpán po stranách obrovsky zrychlil hru a na Boleslav to platilo, po faulu na něm Hradec zahrával standardní situaci, když se odražený míč dostal až k Pavlovi a ten chladnokrevně poslal míč z voleje do sítě – bylo vyrovnáno.

Po vyrovnávací brance byl Hradec doslova politý živou vodou a v určitých partiích hry byl lepším týmem. Boleslav se musela cítit jako když hraje venku, protože podpora hradeckých fanoušků byla vynikající. Nutno uznat, že obrana Hradce až na jednu inkasovanou branku pracovala výtečně. Stejně tak Pavel Dvořák svedl vpředu osamocený mnoho soubojů. Dařilo se dnes i ostatním a už druhý zápas po sobě byla vidět v hráčích bojovnost a chuť porvat se o výsledek. Hradec se i hodně zlepšil a dnes už se dokonce trefí i do branky.

Osudný okamžik přišel v 84. minutě, kdy v pokutovém území zatáhl boleslavský hráč Dvořáka, ten upadl a kopala se penalta. Na tu se postavil Pavel Černý, rozeběhl se a dál už to okomentoval sám: „Když jsem si míč postavil, věděl jsem, kam to kopnu, neměnil jsem to, ale gólman ji chytil. Kdybych si měl vyčítat každou chybu, co udělám, nemohl bych žít. Musím se soustředit na další zápas – že se nedá penalta, to je život,“ řekl pro Sport. Mimochodem brankář Miller je na penalty snad nejlepší v lize. V minulém ročníku, ve finálovém zápase poháru Ondrášovka Cup vychytal na penalty Olomouc a Mladá Boleslav se tak radovala ze zisku trofeje.

Stávají se i horší věci a už jen to, že Pavel dal gól je ohromný úspěch a navíc remízový bod je cenný. Pokud má mít však nějakou hodnotu do budoucna, tak je potřeba, aby se potvrdil tříbodově v následujícím velmi důležitém utkání proti Českým Budějovicím, aktuálně předposlednímu týmu tabulky. To se odehraje v neděli od 17 hodin na lízátkách, každý je srdečně zván.

Sestava FK Mladá Boleslav:
Miller – Kalina, Rolko, Janíček, Procházka – Zahustel (74. Štohanzl), Kúdela (80. Wojnar), Bulut (46. Řezníček), Opiela, – Ščuk, Chramosta
Sestava FC Hradec Králové:
Lindr – Poděbradský, Chleboun, Fukal, Zelený – Malinský (55. Štěpán), Fischer, Janoušek, Klapka, Rezek (60. Černý) – Dvořák (89. Jandík)
Branky:
49. Chramosta – 65. Černý
ŽK:
Zahustel, Procházka, Ščuk – Malinský, Klapka, Chleboun
ČK:
Janíček
Diváků:
3158


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí