Přidat na Seznam.cz



Ukázková plichta. Hradci vystřelil bod Pavel Černý

20. listopadu 2011 22:49. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, FC HRADEC KRÁLOVÉ, SPORT

SK Slavia Praha

Hradec získal jako v minulém roce na podzim, letos na jaře, ale i v dnešním utkání bod se Slavií Praha. Ještě než se vůbec začalo hrát, mnohé se již odehrálo při cestě na stadion. Konal se totiž pochod domácích fanoušků za nový stadion, který tady bude v budoucnu stát. K pochodu se vrátíme v samostatné reportáži. Teď zpátky k utkání, které začalo v pozvolném tempu. Slavia byla po většinu času ukázkově zalezlá na své polovině a dobře bránila. Po půl hodině se osmělil Fischer a z dálky vypálil hodně mimo branku. Zlom nastal chvíli před poločasem, kdy Janoušek obrovskou hrubkou daroval Slavii penaltu.

Jirka Janoušek špatně vyřešil situaci a nedobře přihrál míč ke Koubkovi, toho se naopak zhostil Hloušek, který s ním upaloval do vápna. Tam však došlo k lehkému kontaktu s Janouškem a penalta se dala písknout. Tu o pár vteřin později proměnil Pospěch. Janoušek do té doby než udělal penaltový kiks hrál velmi dobré utkání. Víc se v prvním poločase nestalo. Hradec sice měl optickou převahu, ale většinu času tzv. bušil do plných a neprokombinoval se až k brance hostů.

Do druhého poločasu nastoupil Hradec jako politý živou vodou. „Hráči si v kabině řekli, že dál hrát takto nejde“, řekl po zápase trenér Kotal. Jeho slova potvrdil zejména superrychlý Štěpán a šťastný střelec Černý, který tři minuty po začátku druhého poločasu vyrovnal po přihrávce od Štěpána na 1:1. Poté to Hradec ještě všemožně zkoušel a Slavii zatlačil, ale postupně tlak opadával až se hra vyrovnala a Slavia hrozila především z rychlých brejků. Dokonce se Hradec branky dočkal, když Dvořák usměrnil míč do sítě, ale ještě před tím rozhodčí mával praporkem, jako na kolotoči, ofsajdové postavení. Rozhodčí byli dnes vůbec nejslabšími články na hřišti. Ke konci měl Hradec ještě přímý kop, ale Hochmeister mířil těsně nad. Obě mužstva se tak radovala alespoň z bodu.

Hradec skóroval po 523 minutách a mohl si tak konečně oddychnout, že vůbec vstřelil branku. Naposledy ji před dvěma měsíci dal právě Pavel Černý. Zápas sledovalo 6543 diváků, což byla největší návštěva 14. kola. Hradec za týden jede na horkou půdu do Olomouce, kde ho čeká nesmírně těžké utkání s posledním týmem ligy. I zisk bodu by byl ze hřiště Sigmy velký úspěch.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU