Přidat na Seznam.cz



Václav Pilař

Největší fotbalový talent Hradce posledních let, který v létě odešel na hostování do Plzně, podle deníku Sport podepsal s bundesligovým Wolfsburgem smlouvu na 3,5 roku. Stalo se tak to o čem se již několik dnů spekulovalo. Wolfsburg sledoval Pilaře několik zápasů a po těch posledních v reprezentaci a LM měl na něj doslova zálusk. Ten má prý také i na Jiráčka a Rosického. Jelikož Pilař podepsal s Wolfsburgem, dostal v Plzni stopku a k zápasu s Příbramí už nenastoupil a zdá se, že za Plzeň už do konce podzimu ani nenastoupí. V průběhu zimního období by se tak již mohl stěhovat do města Wolfsburg, ráje automobilů.

„Plzeň má opci podepsanou jen s Hradcem Králové, nikoliv s hráčem, takže přednostní právo na Pilaře zůstává mateřskému klubu. Z tohoto důvodu jednali zástupci Wolfsburgu přímo s Hradcem. V pátek večer proto podepsal Pilař se souhlasem Hradce smlouvu s Wolfsburgem,“ řekl pro Sport.cz hráčův agent Jiří Stejskal.

Hradec tak Plzeň z jednání vyšachoval a dohodl se přímo s Wolfsburgem. Částka za přestup zatím není známa, ale odhaduje se kolem 50 mil. Kč. Z této částky by měl Hradec poslat kolem 20 mil. Kč také Plzni. Zatím není jasné, jak se Plzeň zachová, protože se Pilař od podepsání smlouvy připravuje individuálně. Pokud by Pilař s podpisem smlouvy počkal, možná by se zájemců o jeho služby našlo v Evropě víc a částka by mohla být ještě vyšší. Zájem měl podle Sportu.cz i nizozemský Twente Enschede, který by pro něho mohl být daleko lepší volbou.

I když takový Edin Džeko z Teplic přestoupil také do Wolfsburgu, kde byl tři sezony a poté ho koupil za astronomickou částku (800 mil. Kč) Manchester City.

Plzeň však tvrdí, že Pilař z kádru vyřazen nebyl a učinkování v zahraničí mu nebrání. „Pilař si musí v hlavě srovnat, co vlastně chce. Bylo toho na něho v posledních dnech moc, na zápas nebyl psychicky připraven, ale dál trénuje s prvním mužstvem,“ řekl pro Sport.cz generální ředitel Viktorie Plzeň Adolf Šádek. Tomu však oponuje Pilařův agent. „Podepsal jsi tu smlouvu s námi? Ne? S Wolfsburgem? No tak tady máš sporttester, běž si běhat do lesa, do Příbrami nepojedeš,“ řekl pro aktuálně.cz hráčův agent Stejskal. Možná je tady i malá šance, že by při obstrukcích Plzně jaro dohrál v Hradci.

Celá kauza Hradce, Plzně, hráčova agenta a Wolfsburgu je poměrně zamotaná. Uvidíme jaké zprávy přinesou další dny. Pokud Vašek opravdu podepsal s bundesligovým Wolfsburgem udělal další krok ve své kariéře. Přejeme mu ať mu to i v novém dresu pálí tak, jako v Hradci Králové nebo Plzni.

Odchovanec Hradce, který v našem dresu získal přezdívku hradecký Messi, byl nejlepším střelcem v druholigové sezoně 2007/2008 (7 gólů). Poté se nešťastně zranil a trochu přibrzdil svoji rozjetou kariéru. Už o dva roky později v sezoně 2009/2010 pomohl 10 brankami Hradci do první ligy. Hned v prvním zápase na sebe upoutal pozornost všech fotbalových fanoušků, když jeho nádherná střela rozhodla o vítězství Hradce nad Spartou v úvodním zápase ligy. Poté přidal ještě dvě branky. Po sezoně si ho vyhlídla Plzeň, se kterou měl opci do konce letošní sezony. Té výrazně pomohl v cestě do LM a v ligovém ročníku. Nyní se rozhodl podepsat s Wolfsburgem, kde by měl pokračovat buď v zimě, nebo až v letním přestupovém období.

Zdroj: Deník Sport, Sport.cz, Aktuálně.cz


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU