Přidat na Seznam.cz



Hradec překvapil, nad Mladou Boleslaví vyhrál 2:0

25. března 2012 23:16. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, FC HRADEC KRÁLOVÉ, SPORT

HRK 2:0 MLB

Hradec si po pěkné výhře 2:0 připsal cenné tři body do boje o udržení, naopak Mladá Boleslav, která pár kol nevyhrála, body doslova rozdává. V dresu hostů se objevil bývalý hráč Hradce, dlouhán a patriot Adrian Rolko, který byl u domácích fanoušků dnes více populární než vlastní kapitán domácích. Mladá Boleslav nemá s Hradcem dobrou bilanci, to se potvrdilo i v dnešním zápase, kdy kromě dvou šancí hostů, neměl Lindr v brance mnoho práce. Votroci se naopak radovali dvakrát, nejprve ve 36. minutě po technické střele Štěpána a v 89. minutě po teči Dvořáka, kterému přihrával ze strany Malinský.

V dresu hostů se naopak neobjevil další odchovanec hradecké kopané Marek Kulič, který věděl, kdy si dát čtvrtou žlutou, a proto dnes do zápasu nezasáhl. Prvních dvacet minut přineslo opatrný fotbal z obou stran, vážnější situaci musel řešit Lindr, na kterého se skoro sám řítil Mareš. Lindr si však s jeho střelou, která směřovala mezi nohy poradil. Pokud Hradec vstřelí první gól většinou neprohrává, po chybě jednoho z hostujících hráčů se uvolnil Štěpán, který technickou střelou poslal míč do sítě. Hradec vstřelil gól po 343 minutách. Do kabin se šlo s příznivým výsledkem.

Po změně stran to byla Boleslav, která chtěla s výsledkem něco udělat, ale moc se jí to nedařilo, i když tam pár slibných závarů měla. Hradec pak těžil především z brejkových situací, které však řešil zbrkle. Štěpán, který se v rychlosti běhu může rovnat s gepardem, pořádně zatápěl obraně hostů a byl nejlepší na hřišti. Celý tým dnes po dvou zpackaných utkáních hrál celkem přesvědčivě. Nakonec výhru v závěru pojistil Dvořák, který po přihrávce od Malinského uklidil míč do sítě a připsal si svoji šestou trefu v sezoně. Velkým bojovníkem se ukázal také Pavel Černý, který svedl za celý zápas mnoho soubojů a ke konci zápasu se mu moc střídat nechtělo, zřejmě chtěl hrát až do úplného konce.

Boleslav si moc šancí nevypracovala a ve druhém poločase už byla duchem někde jinde. Ve středu ji totiž čeká odveta pohárového utkání se Spartou. Hradec po dnešní výhře udělal velký krok k záchraně, nyní má už 27 bodů, je o dva body před Slavií Praha a drží si desátou příčku. Předposlední Baník, který do Hradce přijede za 14 dní, má ztrátu na Hradec již 12 bodů. Dnešní zápas navštívilo 3982 diváků.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí