Přidat na Seznam.cz



V Hradci se probouzí bytová výstavba, staví se nové domy

28. března 2012 1:00. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, BYDLENÍ, PROJEKTY

Staví se v Podzámčí

V Hradci se po roce klidu pomalu začíná probouzet nová bytová výstavba. Dva bytové domy rostou v Podzámčí, kde staví společnost FATO, která tu již postavila dalších šest bytových domů. Nízkoenergetický dům (na obrázku) bude mít po dokončení 12 bytových jednotek a polovina bytů je již prodána. Další dům bude bílý s šedou nástavbou, jako již dva stejně postavené domy vedle něj. Po dokončení bude mít 29 bytových jednotek a polovina bytů je také již prodána. Celá lokalita Nového Podzámčí bude do několika let postupně zastavěna. Brzy se zde má začít stavět také nová mateřská školka Podzámčí.

Staví se i na dalších místech v Hradci. Ve Svobodných Dvorech v lokalitě Meteor právě vznikají menší bytové domy a také řadové domy. Nyní probíhá 1. etapa výstavby, to jest 14 řadových domů a nízký bytový dům se 16 bytovými jednotkami. Polovina bytů je již prodána nebo rezervována. Řadové domy jsou rezervovány zatím dva. Jejich cena začíná na 4,6 mil. Kč.

O kousek dál, na okraji Stěžer, vzniká developerský projekt s názvem Zahradní čtvrť. Také tady vzniká 1. etapa výstavby, která obsahuje dva menší bytové domy s dohromady 18 bytovými jednotkami a 10 řadových domů. Většina bytů a řadových domů je volná. Ceny u nejmenších bytů začínají na 1,75 mil. Kč a u řadových domů na 3,6 mil. Kč.

Dále se staví také ve Věkoších, kde probíhá 2. etapa výstavby 18 řadových domů. Prodána nebo rezervována je třetina domů. Ceny začínají na 4,9 mil. Kč. Zde staví společnost IMO-STAR 98, která v dohledné době připravuje projekt bytové domu v Plotištích nad Labem s 23 bytovými jednotkami a výstavbu řadových rodinných domů ve Svobodných Dvorech.

Nové řadové domy se staví také v Zámostí v Malšovicích nedaleko klubu Event. Nové byty v apartmánovém domě na Novém Hradci, s výhledem na celý Hradec, začala prodávat společnost FATO. Byty se také prodávají ve velkém dokončeném bytovém domě Kollárova za hotelem Černigov, polovina ze 148 bytů je již prodána.

Chystá se také velký rezidenční projekt nové čtvrti za Petrofem v lokalitě Plachta – střed, o kterém chystáme v blízké době nový článek.

Vizualizace: FATO Holding


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU