Přidat na Seznam.cz



Na Hip Hop Kemp zamíří přes 20 tisíc návštěvníků

16. srpna 2012 9:49. /Autor ~ REDAKCE / # 3 MIN. / AKTUALITY, FESTY, VOLNÝ ČAS

HHK 2012

Nová dekáda Hip Hop kempu odstartovala, v hradeckém Festivalparku se koná již 11. ročník této uznávané akce. Během předchozích 10 let si festival vybudoval postavení největší hip hopové události v našich zeměpisných šírkách. Jen loni přilákal necelých 25 tisíc fanoušků hip hopu. Letos pořadatelé očekávají podobnou účast jako v loňském roce. Odměněni byli letos i pořadatelé, kdy včetně skvělého publika, je americká televize CNN zařadila mezi 50 nejlepších festivalů světa, který by v kalendáři milovníků festivalů neměl chybět. Neopakovatelnou atmosféru si užijete i letos, slibují pořadatelé.

„Umístění v žebříčku je pro nás především ocenění naší práce. Věříme, že samozřejmě kromě hudby a nabitého doprovodného programu, na němž si dáváme opravdu záležet, je jedním z úspěchu Hip Hop Kempu areál Festivalpark, který je mezi festivalovými prostory ojedinělý. Nedílnou součástí tohoto ocenění je také práce celého týmu, který se na přípravách podílí. Letos chystáme už jedenáctý ročník a opět připravujeme pro návštěvníky zajímavé věci, od obrovské dance zóny až po board zónu a mnoho dalších aktivit. Velkou radost nám dělá ocenění hlavně od samotných návštěvníků, kteří nám dokazují svou přízeň tím, že na něj vůbec přijedou,“ říká organizátor festivalu Milliel Navrátil.

Pro ty, co se pohybují ve světě hip hopové scény budou v line-upu známá jména. Ten začíná interprety jako Mos Def /USA/, Dilated Peoples /USA/, Danny Brown /USA/, Dope D.O.D. /NL/, Madlib & Freddie Gibbs /USA/, Foreing Beggars /UK/, Majk Spirit /SK/, Macklemore /USA/, PSH /CZ/, Gramo Rokkaz /SK/, Ty Nikdy /CZ/, Lipo /CZ/, Kontrafakt /CZ/ nebo hradecko-mělnické uskupení HZM a tím výčet interpretů daleka nekončí.

Pro letošní ročník pořadatelé slibují, že ve Festivalparku zažijete ještě víc adrenalinu, než jsou návštěvníci festivalů běžně zvyklí. Rajčatová bitva se bude opakovat, pokocháte se i pohledem na holky v čokoládě, zaskáčete si Bag Jump, rozstřílíte se na paintballu, zahrajete si na hřišti pro Streetball, dáte závody na motokárách nebo vyzkoušíte novinky v riders zóně. Kromě toho budete mít i letos možnost zažít i taneční adrenalin na Game Over BBoys Battle, která bude nadupaná talenty.

Festivalová mapa HHK 2012

Pozadu nezůstane ani stravování na festivalu. Letos najdete na Kempu například hamburger z bio hovězího masa nebo Aussie burger se speciální australskou recepturou. O něco ostřejší bude nejspíš stánek s mexickou kuchyní. V areálu najdete také orientální kuchyni, která bude zahrnovat výběr od Libanonu po Indii. V tomhle stánku si přijdou na své i vegetariáni. Na výběr bude ještě pizza, čína nebo masové směsi na grilu. Pro konzervativnější žaludky budou k dispozici pečená vepřová kolena, steaky, bramborové spirály, halušky nebo domácí uzeniny. Pokud zatoužíte po něčem, co dobře znáte, budete se moct najíst ve stánku KFC. Zlepšit metabolismus si budete moct díky ovoci v kelímku. A jako dezert si budete moct objednat palačinku nebo zmrzlinu.

Komu bude teplo, může zajít do bazénu. Na Hip Hop Kempu letos potkáte atrakci jménem Semtex Water Club. Budete se tam moct vykoupat v bazénu o velikosti deset krát čtyřikrát metry, a to pod dohledem zkušených plavčíků. Z baru si pak budete moct nanosti pití a v klidu se opalovat na lehátkách. Hned vedle bazénu si v chill out stanu budete moct odpočnout od závodních plaveckejch nebo modelingovejch výkonů při setech vybranejch dj´s. Ti se budou střídat za gramcema až do zavření areálu. Kapacita celýho Semtex Water Clubu je 600 lidí.

Na festival se můžete dopravit autem, nebo využít speciálně vypravované autobusy, na kterých hradí jízdné pořadatel a cestující jedou zadarmo. Autobusy vyjíždějí z Terminálu HD přes Hlavní nádraží, centrum až k Festivalparku. Kromě těchto autobusů jezdí k festivalovému areálu i linka č. 15, na které se jízdné platí.

Jízdní řád HHK BUS (doprava zdarma)

Hip Hop Kemp 2012, to znamená desítky a desítky interpretů, promakanej doprovodnej program, atmosféra léta a zábavy. Prostě událost sezóny!


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU