Přidat na Seznam.cz



Slatina se dočká nového průtahu čtvrtí. Opraví se i chodníky

25. března 2013 4:00. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, DOPRAVA

Slatina bude mít novou silnici

Slatina se dočkala. Dnes začíná plánovaná rekonstrukce Kladské ulice, tedy té části, která vede přes Slatinu. Podle posledního sčítání dopravy v roce 2010, projede Kladskou ulicí denně přibližně 7 tisíc aut. Cesta přes Slatinu byla už roky v opravdu špatném stavu, pro auta to byla tzv. kličkovaná mezi výmoly. V poslední době jich bylo už tolik, že nejlepší bylo přes Slatinu vůbec nejezdit. Oprava potrvá od 25. března do 4. srpna. Po nové silnici by se mělo jezdit od pondělí 5. srpna. Náklady na opravu podle Krajského úřadu dosáhnou 30,5 mil. Kč z toho dotace z EU 25,5 mil. Kč. Délka rekonstrukce silnice činí 1 091 metrů.

Linky č. 5 se zatím omezení provozu skoro nedotkne, pojede se podle jízdního řádu. Jedinou změnou bude to, že se nástupní zastávka ve Svinarské ulici posune o 60 metrů zpět a sloučí se s výstupní zastávkou. Pětka nově pojede ulicí U Jednoty. Tato změna potrvá do 28. dubna. Poté začne delší 2. etapa rekonstrukce a nastanou větší změny.

Objízdná trasa pro kamiony a dálkové autobusy povede přes Třebechovice pod Orebem, Librantice, Výravu a v Libřicích se opět napojí na trasu silnice II. třídy č. 308. Tato objížďka potrvá po celou dobu rekonstrukce až do 4. srpna. Osobní automobily projedou sice přes část Slatiny, ale poté je nasměruje objížďka na Librantice. Lidé z Černilova si tak můžou vybrat zda se budou řídit objížďkou nebo pojedou z Černilova na Skalici, přes Rusek a do Hradce. Přímo přes Slatinu se nedostanou.

1. ETAPA – Začátek Slatiny (ve směru od Černilova) k ulici U Jednoty / 25. 3. – 28. 4.
2. ETAPA – Od ulice U Jednoty až na konec Slatiny (směr Hradec) / 29. 4. – 4. 8.

Kromě silnice se zároveň opraví také chodníky, veřejné osvětlení a vznikne přechod. Tuto část bude financovat město.

Místní si sice přáli, aby se opravila rovnou celá trasa přes Slatinu až ke Skladištní oblasti, ale i tohle bude oproti současnému stavu docela velká změna k lepšímu. Přes Slatinu byla silnice jednou z nejhorších ve městě.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí