Přidat na Seznam.cz



Nad Hradcem vyroste nápis jako z Hollywoodu

1. dubna 2013 6:00. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, APRÍLY, VOLNÝ ČAS

Nápis Hradec Králové

V těsné blízkosti pod vodárenskou věží na Novém Hradci vyroste nápis ve stylu Hollywood, který bude vidět na celou metropoli. Na kopci sv. Jana v lokalitě Rozárka, která je v nadmořské výšce 275 metrů, což je o 50 metrů více než okolní níže položená sídliště a většina Hradce, bude umístěn nápis HRADEC KRÁLOVÉ, který bude vidět do širokého okolí. Bývalý primátor Martin Dvořák, který již delší dobu pobývá a pracuje v New Yorku začal s přípravou této utajované věci na své poslední pracovní cestě po Los Angeles. Město začalo v tichosti připravovat plán na převedení této vize ve skutečnost.

„Hned jak se zprovozní Dukelská třída, se začneme zabývat touto věcí, kterou na svém posledním zasedání schválilo zastupitelstvo. Náklady na realizaci nebudou vysoké a celý projekt by měl být hotový do konce srpna“, sdělil náměstek pro rozvoj města Jindřich Vedlich.

Hradec by tak mohl mít další zajímavé lákadlo, komu by se chtělo do Hollywoodu, když si podobný nápis v podobné velikosti bude moci vyfotit právě v Hradci, buď přímo u nápisu nebo například z Bílé věže, jako na přiložené fotografii Magistrátu města.

„Jelikož jsem dostal před pár dny cenu Thálie za celoživotní loutkářské mistrovství, nebylo by na škodu, aby zde vznikl i chodník slávy pro úspěšné osobnosti. Z připravovaného projektu jsem opravdu nadšen, myslím si, že z hlediska cestovního ruchu to bude mít pozitivní vliv,“ říká náměstek pro kulturu, sport a cestovní ruch Josef Krofta.

Hradec se inspiroval právě nápisem z Hollywoodu, který se v různých podobách objevuje po celém světě. V Česku podobná varianta zatím neexistuje. Hradec tak bude mít známý nápis, byť s trochu jiným, ale krásným sloganem, původně se zamýšlelo i s variantou Nový Hradec Králové.

„Kromě samotného nápisu by mělo být za písmeny umístěno i schodiště a terasa s malou vyhlídkou. Celý monument bude pod správou města,“ prozradil náměstek pro správu majetku města a městské organizace Martin Soukup.

Kromě připravovaného hradeckého nápisu se další podobné kromě Hollywoodu vyskytují například v San Franciscu, Finsku, Švédsku, Rumunsku či Novém Zélandu.

„Jsem rád, že se za mého působení v primátorském křesle otevře takováto krásná věc, jako je nápis nad Hradcem, který ponese jméno města, ve kterém jsem se jako mnoho jiných Hradečanů narodil,“ dodává nakonec primátor města Zdeněk Fink.

Na podrobnější vizualizace nápisu nad Hradcem se určitě podívejte na této adrese.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU