Přidat na Seznam.cz



Extraliga klepe Hradci na dveře. Záleží na postoji Budějovic

10. června 2013 15:57. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ

Třetí jednání proběhlo dnes v Hradci Králové s představiteli klubů HC Mountfield, klubem Královští lvi a primátorem města Zdeňkem Finkem. Za Mountfield se jednání zúčastnili předseda představenstva Miroslav Schön i zakladatel společnosti Mountfield Ivan Drbohlav. Za domácí hokejový klub byli přítomni generální manažer Královských lvů Aleš Kmoníček i předseda představenstva Martin Soukup.

Všechny strany po téměř dvouhodinovém jednání dospěly k závěru, že HC Mountfield, a.s. může zahájit příští extraligovou sezonu v Hradci Králové. V tuto chvíli obě strany hledají možnosti užšího propojení činností a formy další spolupráce.

Konečné rozhodnutí v otázce přesunu extraligy ledního hokeje do Hradce Králové bude záviset na postoji zastupitelů a hlavně také na plánovaném středečním třístranném jednání v Českých Budějovicích.

Fanoušci Hradce jsou po neúspěchu s KHL velmi obezřetní a zatím přesunutí klubu HC Mountfield příliš nevěří. KHL byla také prakticky dohodnutá a jen díky lobování Pardubic se zde projekt nakonec neuskutečnil.

Pokud by k přesunu z Budějovic do Hradce přeci jen došlo, záleží ještě na postoji zastupitelstva, které je extraligovému hokeji v Hradci nakloněno.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU