Přidat na Seznam.cz



V městských lesích zasahovalo v sobotu 6 hasičských jednotek

27. července 2013 22:37. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ

V sobotu odpoledne v městských lesích hořelo. Byl ohlášen požár, který se vyskytoval v okolí Hradečnice poblíž lesního hřbitova. Na místě zasahovalo 6 hasičských jednotek. Hořel zhruba 1 hektar lesního porostu. Zasahovali zde jak profesionální hasiči z centrální stanice U Přívozu, tak také jednotky dobrovolných hasičů ze Svinar, Plácek, Třebše, Malšovy Lhoty a Třebechovic pod Orebem. Na likvidaci ohně bylo zapotřebí několik proudů a voda byla dopravována kyvadlově cisternami. Po uhašení požáru zde zůstala jedna jednotka, která kontrolovala požářiště.

V neděli museli hasiči dorazit na místo sobotního požáru znovu, jelikož místo postižené ohněm lehce doutnalo. Na místě byla už jen jedna jednotka profesionálních hasičů a lesní porost během chvíle uhasila.

Radnice vydala před pár dny varování kvůli dlouhotrvajícímu suchu. Návštěvníci by v městských lesích měli dbát o svoji bezpečnost a vyvarovat se jakékoliv manipulace s otevřeným ohněm. Zejména je potřeba respektovat obecný zákaz kouření v lesním porostu, který platí na území celé republiky.

„Stačí jiskra, která nedopatřením přeskočí na suchou trávu a je to velký problém. Už sám o sobě průjezd hasičů lesními cestami, které procházejí rekonstrukcí, by byl k požáru velice složitý a trval by déle,“ upozorňuje na možné následky ředitel Městských lesů Hradec Králové Milan Zerzán.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí