Přidat na Seznam.cz



FC Hradec Králové

Tropické počasí přilákalo do ochozů lízátek 4.350 diváků. Rovná trojice zápasů v Gambrinus lize měla podstatně nižší návštěvnost. Vedení klubu i média celý červenec zvala na derby s Pardubicemi, a proto fanoušci přišli v hojném počtu. Takový dav možná zaskočil i samotný klub, protože naprosto nezvládl prodej vstupenek a neodhadl ani počet stánků s občerstvením. Před vstupní bránou se stálo několik front na vstupenky jako za starých časů. Fronta až na „Ulrichák“, komentovali fanoušci. Oproti první lize ubylo i stánků s občerstvením, kdo se postavil do fronty na pivo, prošvihl i krátké vystoupení Adriana Rolka.

Votroci nezačali vůbec dobře, ospalé tempo a navíc v rychlém sledu dvě žluté pro obránce Rolka, který po čtvrt hodině zápasu odcházel do šaten. „To je posila“, ozývalo se ironicky z tribun.

Na hráčích Pardubic bylo znát, že jsou daleko více nabuzení na derby. Je obtížné v deseti si vytvářet nějaké šance, proto si Hradec během prvního poločasu prakticky ani žádnou nevytvořil. To hosté měli více ze hry a nejméně dvakrát zahrozili před Lindrovou brankou.

Do druhého poločasu nastoupil Malinský a hru Votroků podstatně oživil, navíc se po zákroku na něm kopala penalta. K údivu všech fanoušků se k penaltovému puntíku postavil kapitán a obránce Radek Hochmeister. Penaltu neproměnil. Asi klíčový moment zápasu.

„Trefil jsem balon nejhůře, jak jsem mohl. Před kopnutím jsem ještě kolíkem brnkl o zem, špatné,“ zhodnotil svoji penaltu ostrostřelec.

O chvíli později otevírají skóre Pardubice – vedou 0:1. Už to vypadalo na velkou ostudu a samo nebe seslalo Hradci další penaltu. Tentokrát po faulu na Kuliče. K penaltovému puntíku už se postavil Šisler a nezaváhal – vyrovnáno 1:1. Jen o minutu později vyslal Kulič vynikající pas na Krajáka, který se dostal do úniku a lobem přehodil brankáře hostů – 2:1. V tuto chvíli měl Hradec vybetonovat před Lindrem zeď a nikoho do šestnáctky nepustit, do konce zápasu zbývala slabá čtvrt hodina.

6 minut před koncem ovšem Pardubice vyrovnávají. Bláznivý zápas tak skončil remízou 2:2. Už to vypadalo, že Hradec prohraje, protože v deseti otočit zápas v takovém horku je skoro nemožné. Votroci to však dokázali a vypadalo to zase, že vyhrají. Na utkání se přišel podívat i „mercedes“ Petr Švancara, v současné době útočník 1. FK Příbram, který měl asi v neděli volno a přijel se podívat, jak se hraje druhá liga.

Nejvíce zklamali dva nejzkušenější borci Adrian Rolko a Radek Hochmeister. Adrian by měl za svůj kiks celému týmu líbat nohy a Radek snad už ví, že penalty má nadobro zakázané.

„Jsem rád, že jsme i v deseti ukázali naši sílu a zápas dokázali dotáhnout alespoň do remízy. Zda máme šanci postoupit do ligy je těžké po prvním kole hodnotit,“ řekl po utkání trenér Luboš Prokopec.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU