Přidat na Seznam.cz



Hradec porazil Budějky

Pod lízátky se dnes střetla dvě ex-ligová mužstva. Zatímco Hradec vstoupil do zápasu parádně a už v 10. minutě otevíral skóre Vaněček, hosté pořádali v obraně den otevřených dveří. Na ten se nejvíc těšil Tomáš Malinský, který dnes podal jeden z nejlepších výkonů. Hradec se stále hnal do útoku a jeho snaha byla oceněna dvěma dalšími góly Vaněčka, nejprve ve 32. minutě a konečně ve 34. minutě, když Vaněček dovršil hattrick. Klubová pokladna se tak rázem naplní s účtenkou šťastného střelce, který je v Hradci na hostování z Plzně. Po třetím gólu a stále dobrém tempu, se z tribun začalo ozývat: „Dejte jim búra.“

Votroci mohli začátkem druhého poločasu přidat ještě čtvrtého góla, ale Kučera trefil jen tyč a ani další strkanice před brankou neskončila gólem. Hradec dnes navázal na výkon z Třince a Dvora Králové, kterému v pohárovém utkání vstřelil 7 gólů. Týmový výkon korunovaný několika vynikajícími individuálními výkony a vynikající první poločas, přinesl Hradci 3 body, i když závěr nabídl ještě opravdové drama.

„Jsem rád, že jsme ten zápas zvládli. Vycházeli nám brejky, škoda, že jsme nepřidali i čtvrtý gól, protože závěr potom byl hodně hektický. Jsou to pro nás nesmírně důležité tři body. Tohle vítězství patří fanouškům, kteří za námi stáli i po nevydařeném začátku sezony,“ řekl po zápase trenér Luboš Prokopec.

Hradec si hlídal výsledek, soustředil se na obranu a případné brejky. Budějovický tlak však postupně narůstal. Čtvrt hodiny před koncem zápasu se z budějovického centru dostal míč až ke Kalodovi a ten snížil na 3:1. V 82. minutě přišel další nepříjemný moment, když se míč Šislerovi ve vápně otřel zřejmě o paži a sudí Kocourek nařídil pokutový kop. Budějovice snižují na 3:2.

„Ke konci mi bylo hodně mizerně. Pokud bychom toto vítězství ztratili, tak bychom byli asi za blázny,“ dodal Prokopec.

Kritických 10 minut Hradec přežil. Dvakrát střídal, poslal na hřiště další obránce a výhru si už nenechal vzít. Votroci tímto skvělým kolektivním výkonem ukončili sérii 270 dnů bez výhry na domácím hřišti.

„Jsem šťastný, že se nám podařilo vyhrát a dotáhli jsme se na Budějovice. Hlavně, že ten hattrick byl vítězný, toho si cením,“ řekl k hattricku skórující David Vaněček.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU