Přidat na Seznam.cz



94 procent obyvatel je prý s životem v Hradci spokojeno

24. září 2013 5:00. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, KRIMI, VOLNÝ ČAS

Panoramata

Podle nového průzkumu je více než 94 % dotázaných s životem ve městě spokojeno. Osm tisíc respondentů pomohlo městu aktualizovat některé ukazatele kvality života ve východočeské metropoli. Tím město získá lepší přehled o spokojenosti svých obyvatel. Nové jsou údaje třeba o přepravě cestujících či cestě dětí do škol. Nejvíce respondentů bylo právě ze školních lavic, odpovědělo jich skoro 6 tisíc. Z průzkumu vyplynulo, že nejčastěji děti chodí do školy pěšky, naopak kolo využívají k dopravě nejméně. Jako bezpečnou vnímá cestu do školy přes 79 % dětí. Výsledky pomohou i při přípravě akčního plánu města.

Zhruba další tisícovka respondentů odpovídala na dotazy ohledně přepravy cestujících ve městě. Na průměrnou dobu strávenou na cestách a vzdálenost či způsoby dopravy po městě. Výsledky v budoucnu městu pomohou při plánování počtu parkovacích míst či navrhování cyklostezek.

Třetí sledovanou oblastí byla obecně spokojenost občanů s životem ve městě či s veřejnými službami. Na dotazy odpovědělo rovněž více než tisíc obyvatel.

„Z průzkumu vyplynulo, že s životem ve městě je spokojeno 94,2 % občanů. Dotazy dále mířily i na spokojenost s veřejnými službami či s dopravou,“ hodnotí Jiří Svátek, vedoucí odboru rozvoje města na královéhradeckém magistrátu.

S novými výsledky bude radnice i nadále pracovat.

„Konkrétně nám průzkum odkryl problémové oblasti města z hlediska bezpečnosti obyvatel. Výsledky určitě využije i naše městská policie. Občané nám prozradili i údaje, které například použijí technické služby při plánování úklidu veřejných prostor,“ vysvětlil konkrétní přínosy průzkumu Jindřich Vedlich, náměstek primátora odpovědný za rozvoj města.

Není to tak dávno, co se Hradec umístil jako město s nejlepším místem pro život. V roce 2010 totiž vyhrál v žebříčku kvality života a obsadil první místo v celorepublikovém hodnocení měst.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU