Přidat na Seznam.cz



Slatina před rekonstrukcí

Silnice 2. třídy vedoucí přes Slatinu se zanedlouho v celém opravovaném úseku otevře konečně řidičům. Již koncem srpna byla zprůjezdněna křižovatka na Piletice. Otevření silnice přes Slatinu nastane návrat starých časů, linka č. 5 by se totiž měla vrátit na svoji původní trasu s jízdou až na Terminál HD. O konečné podobě trasy bude jasno již brzy. Touto rekonstrukcí však oprava této donedávna zdevastované cesty nekončí. Už v příštím roce by měla projít rekonstrukcí další část této silnice v úseku od začátku Slatiny od ulice v Poli až k čerpací stanici u zastávky Hradecké noviny. Modernizaci financuje Královéhradecký kraj.

„S rekonstrukcí silnice začneme v příštím roce, pokud získáme dotaci z Evropské unie. Už nyní ale kraj vypíše výběrové řízení, aby se pak případně mohlo začít co nejdříve s opravami. Modernizace by se měla týkat asi jednokilometrového úseku silnice II/308 od čerpací stanice až po křižovatku V Poli na začátku zastavěné části Slatiny,“ řekl náměstek hejtmana Karel Janeček, který má na starosti oblast dopravy.

Silničáři zde plánují položit na vozovku novou asfaltobetonovou vrstvu, opravit a zesílit také přilehlé vjezdy a sjezdy. Kraj právě dokončuje jednu etapu rekonstrukce této silnice za zhruba 30 milionů korun. Předpokládané datum otevření nového úseku přes Slatinu je 20. října.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí