Přidat na Seznam.cz



Novou posilou Votroků je záložník Jan Hable

21. ledna 2014 12:54. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ

Defenzivní středopolař Jan Hable se vrací po 7 letech do Hradce Králové, odkud odešel do Itálie. Klub se dohodl na určité výměně s Baníkem Ostrava kam zase míří Vojtěch Štěpán, místo něj do Hradce přichází na přestup Jan Hable. Ten působil během několika let v týmech ACF Fiorentina, zde nastupoval za místní juniorku.

Poté hrál chvíli za Baník Ostrava, ze kterého odešel do italského týmu Ascoli Calcio v sérii B. Následují tři sezony u řeckého týmu Kerkyra, rok v Baníku a nyní se jeho destinací stává opět FC Hradec Králové.

„Jsme rádi, že se přestup podařil zrealizovat. Honza je srdcař a určitě mu na osudu hradeckého fotbalu záleží. Typologicky je to podobný hráč jako Honza Šisler, to znamená středový hráč, který má velký akční rádius, je odolný v osobních soubojích a má dobrou obrannou fázi,“ říká trenér Prokopec.

Naopak do Baníku Ostrava odchází velký oblíbenec hradeckých fanoušků Vojta Štěpán, který brzy podepíše na Bazalech smlouvu. Jeho odchod fanoušky mrzí.

„Byla to jakási výměna. My jsme o Honzu Hableho měli zájem, jakmile se stalo to, že Honza Šisler nechce podepsat smlouvu. Měli jsme ještě jednu alternativu, ale Honza byl naše priorita,“ dodává pro klubový web trenér Prokopec.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí