Přidat na Seznam.cz



Jak bude vypadat dopravní situace u Koruny a Auparku?

7. března 2014 13:04. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, AUPARK A KORUNA, PROJEKTY

Pohled na Aupark a Korunu

Projekt obchodního centra Aupark a okružní křižovatky Koruna je čím dál blíže realizaci. Pojďme se podívat, jak bude vypadat dopravní situace po dokončení obou projektů. Současnou světelnou křižovatku nahradí okružní křižovatka v jejímž středu bude fontána. Takzvaná chapadla, která se odtud mají vypínat budou zároveň držáky pro trolejové vedení. V úseku mezi podjezdem na Kukleny a Gočárovou třídou u Sukových sadů vzniknou nové cyklostezky, chodníky, jinak bude uspořádaná dopravní situace celé lokality. Dokonce jsou v plánu zakresleny i zastávky MHD v obou směrech na místě dnešní zastávky Koruna.

Na přiloženém plánku dopravní situace kolem obchodního centra Aupark jsou modře zakresleny nové žulové chodníky, které reálně budou vypadat světle šedě. Kolem okružní křižovatky budou žulové chodníky mozaikové a řezané, ty budou naopak žlutohnědé. Cyklostezky jsou vyvedeny v červené barvě, tak budou vypadat i reálně.

Rekonstrukce se dočká také ulice Všehrdova, která zároveň změní směr. Jednosměrka se otočí a nyní bude ústit do Gočárovy třídy. Až po tento bod má být v ulici 31 parkovacích stání.

Nový bude také vjezd do Zamenhofovy ulice k budoucímu parkovacímu domu, který bude součástí Auparku a kde má být podle projektu 1.270 parkovacích míst. První vjezd do ulice bude vycházet hned za okružní křižovatkou, druhý o kousek dál, tam se také nachází nástupní hrana pro zastávku MHD. Na druhé straně je zde zakreslena také. Je dost možné, že tu poté budou zastavovat linky č. 3, 16 a 26.

Část Habrmanovy ulice projde také proměnou. Současné dva jízdní pruhy v každém směru, které nyní ústí do křižovatky z Gočárovy třídy budou zredukovány pouze na jeden v každém směru.

Křižovatka Koruna již má vydané platné stavební povolení. Město chce však zkoordinovat stavbu s výstavbou developerské společnosti HB Reavis, která stojí za projektem Aupark, obě investiční akce se tak budou stavět ve stejný čas. Centrum by mělo získat stavební povolení v průběhu letošního roku.

Dopravní situace v lokalitě Aupark a Koruna


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU