Přidat na Seznam.cz



Park Sádky v Kuklenách

Tři nové parky ozdobí Hradec v následujícím období. První z nich – Park Skleněnka – se začne tvořit už v květnu mezi ulicemi Dukelská a Hořická. Návštěvníkům by měl nabídnout kromě dětského hřiště také koutek pro hráče hry pétanque. Vznikne zde i krátká betonová zeď na graffiti a několik vodních prvků včetně prostranství pro pejskaře. Skleněnka by měla být otevřena ještě koncem letošního roku. Další dva parky se výhledově plánují ve čtvrti Kukleny, kde má město parkový deficit. Dva nové parky kolem malého Labského náhonu ponesou jména Park Sádky a Park Pernštejnů.

„Lokalita malého Labského náhonu tvoří rozsáhlé území s nutností značných investic, proto je počítáno s postupnou etapizací dle reálných možností městského rozpočtu a naléhavosti. První etapa by měla řešit nedostatek veřejné zeleně v Kuklenách vybudováním dvou parků – Pernštejnů a parku Sádky,“ prozradil náměstek pro rozvoj a investice Jindřich Vedlich.

V Kuklenách zatím žádná zeleň kromě pár stromů s lavičkami na Denisově náměstí není. Snad jedině na místním hřbitově, ale to ideální místo na procházku zrovna není. Dva nové parky za Pražskou třídou v blízkosti základní školy to mají změnit.

Park Pernštejnů

Oba parky budou přiléhat k malému Labskému náhonu. V parku Sádky bude i interaktivní prvek v podobě vodního kola, které budou moci návštěvníci parku svou silou rozpohybovat. Bude se zde nacházet i několik laviček, cest, zeleň i sezení na schodech přímo podél vodního toku.

V parku Pernštejnů bude zase altánek, nový mostek k budově knihovny, lavičky, stromy i sezení u vody. V té se vyskytují také nutrie říční a loudí od lidí různé pamlsky. Celá lokalita postupně kromě parků nabídne i přestavbu bývalé koželužny na nové městské centrum Kuklen.

V loňském roce se městu podařilo zrekonstruovat rozlehlé Šimkovy sady, které se podle ohlasů lidem opravdu líbí. 47 % čtenářů se v naší anketě domnívá, že ze staveb dokončených v roce 2013 se nejvíce podařila právě rekonstrukce Šimkových sadů.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU