Přidat na Seznam.cz



Festival The Sun nebude. Místo něj premiérově Air Festival

4. dubna 2014 10:50. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, FESTY, VOLNÝ ČAS

AIR Festival

Organizátoři festivalu The Sun včera prostřednictvím zprávy na sociální síti Facebook oznámili, že letošní ročník se v Hradci neuskuteční. Festival v loňském roce navštívil světoznámý přední DJ Fedde Le Grand, který do Hradce dorazil soukromým tryskáčem. Také JD Davis nebo Patrick Hagenaar. Příznivci elektronické muziky však nemusí dlouho smutnit. Objevila se totiž zpráva, že místo tohoto festivalu v tom samém termínu bude mít premiéru nový festival Air z produkce Live61. Ta se stará o festivaly Mácháč nebo Magnetic Festival. Organizátoři slibují osobnosti světové EDM (electronic dance music) scény.

„Vážení příznivci, s upřímnou lítostí jsme nuceni Vám oznámit zrušení festivalu The SUN 2014. Z důvodu podmínek stanovených ze strany Festivalparku není možné zachovat festival zdarma, což je nedílnou součástí celé jeho filozofie. Děkujeme všem, kdo festival podporovali, kdo se na něm přímo či nepřímo podílel, i těm, kteří vyslovili svůj zájem o festival upřímnou připomínkou či kritikou. Věříme, že Vám festival a dění kolem něj přinesly maximum pozitivních zážitků. Bylo nám ctí pro vás festival pořádat,“ píše se ve zprávě týmu The Sun. Festival vloni navštívilo zhruba 20 tisíc návštěvníků.

Zrušený The Sun tedy nahradí v tom samém termínu a místě nový festival Air. Návštěvníkům nabídne vstupné také zdarma.

„Chceme návštěvníkům nabídnout kromě hlavní stage, kde vystoupí zahraniční headlineři, také další 3 venkovní scény a 6 hudebně tematických hangárů,“ slibují organizátoři nového festivalu.

„I přes velký úspěch loňského festivalu The Sun, který naše agentura Festivalpark Production pořádala, jsme se vzhledem k dlouhodobým komunikačním nesrovnalostem a časovému vytížení spolupracující agentury rozhodli tuto spolupráci ukončit. Festival Air není jen nový název, na letošním ročníku pracuje podstatně větší a profesionálnější tým. Snažíme se celou akci lépe připravit a vyvarovat nedostatků z minulého roku,“ tvrdí ředitel Festivalparku Radek Maliník.

Organizátoři slibují, že by do Hradce mohla dorazit velká jména. „Připravte se na osobnosti světové EDM, které hýbou současnou scénou a patří k hlavním hvězdám nejnavštěvovanějších festivalů planety!“ Festival se uskuteční 15. a 16. srpna 2014.

„Cílem je festivalový organismus tvořený desetitisíci návštěvníky, díky kterým je možné realizovat i na první pohled nereálné nápady, jakým se festival bez vstupného může zdát. My naopak věříme, že je možné vytvořit největší komunitní festival příznivců taneční hudby v ČR, možná i ve stření Evropě,“ dodává Radek Maliník.

Festivalpark nabídne návštěvníkům veškerý servis, včetně stanového městečka. Pro zájemce budou k zakoupení vstupenky do kempu a VIP vstupenky, které majitelům garantují např. vstup na zastřešené luxusní VIP terasy s vlastními bary a sezením, které jsou umístěné přímo u pódia hlavní stage. Nadále však platí, že vstup pro návštěvníky je zdarma.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU