Přidat na Seznam.cz



Festival Na jednom břehu s Janou Kirschner

31. května 2014 8:29. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ

Mezinárodní hudební festival Na jednom břehu již dvanáctým rokem oživuje řeku Orlici v Hradci Králové náplavou širokého hudebního proudu world music. Pro opakované rozmary květnového počasí letošní ročník nezakotví v Letním kině Širák, ale v novém přístavišti – v okolí Divadla Drak.

V sobotu 31. května 2014 zde zaplní dva skvělé akustické sály i open air scénu před divadlem. Na třech pódiích se budou střídat hudebníci a hudebnice z Čech, Slovenska, Maďarska a Velké Británie.

V Hradci vystoupí vícenásobná slovenská zpěvačku roku Jana Kirschner s šestičlennou kapelou a s mužskou částí vokální skupiny Skety. Její nejnovější album Moruša: Biela je považováno za jednu z nejlepších nahrávek minulého roku.

Ze zahraničí míří do Draku velký objev světové world music, maďarští Söndörgő. Z britského Birminghamu přijede Johnny Kowalski and the Sexy Weirdos, přivážející čerstvou novinku Kill the beast. Krev rozproudí i českobudějovické indierockové trio Vees, milující šedesátky a moderní zvuk současných kytarovek.

Hudební nadhled a vtip vnesou do festivalového zahájení jazz-popové stálice Eggnoise, které se po dvou letech odmlky vrátily na jeviště s výbornou deskou prostého názvu 4.

Do amerických dálav vás sveze nový písničkářský objev s nádechem country, parta Johannes Benz, s okouzlující nadžánrovou melodikou a bravurou hry zkušených muzikantů. Debutové album One way road vydali letos na počátku března svým čerstvě založeným labelem Tranzistor.

Program nabídne i pouliční rej. Například můžete zažít vášnivý styl španělského tance Studia Flamenco. Odvážní si mohou vyzkoušet tetování, ať již na na nevinném ovoci, či doslova na vlastní kůži, ve skutečném tetovacím Salonu. Zábavní ghetto nabídne uličku s tržištěm s širokou nabídkou originálních doplňků a nezbytných zbytečností pro potěchu oka i ducha. Pro gurmány vinárnu a čajovnu U Poutníka, pro žíznivce pivní degustační klub U Draka a pro všežravce indické, arabské i české speciality.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí