Přidat na Seznam.cz



Přes Labe se položí Trubačova lávka. Zahrají Memphis

9. června 2014 20:28. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ

Osmý ročník akce Den Labe začne letos v pátek třináctého a bude to určitě šťastný den, zejména pro ty, kteří na Trubačově lávce neskončí v Labi. O pády na kluzké a vratké lávce nebude nouze. Proto je to také jedna z nejoblíbenějších atrakcí Hradečáků. První kolo běhu přes Labe startuje v 17 hodin.

Vzápětí poté se rozjede závod osmiveslic v souboji dvou nesmiřitelných rivalů – Hradec Králové versus Pardubice. Vítězství v tomto duelu patřilo zatím vždy pouze pardubickému týmu – tomu se snad ani nedá věřit. Hradečtí diváci trpělivě čekají na triumf domácí posádky.

Program pokračuje i večer, hlavně kolem desáté hodiny se budou dít věci. Druhý běh přes lávku tzv. na nuda, bude připraven krátce před desátou hodinou.

Na akci také vystoupí známé hradecké kapely Memphis, The Coolers a MAAT. Celé odpoledne bude uvádět moderátor Petr Ticháček. Nabitý páteční Den Labe zakončí afterparty v klubu Náplavka na protějším břehu.

Od sobotního rána se na Labi rozezní zvuk bubnů a 10 přihlášených týmů se zúčastní závodů Dračích lodí. Ty mají již 2 tisíce let starou tradici v Číně. V České republice se na dračích lodích jezdí od roku 1998 a díky Dni Labe se s nimi můžeme setkat každý rok i v Hradci Králové. Závody potrvají až do odpoledních hodin.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU