Přidat na Seznam.cz



Lidé na Rock for People

Jubilejní 20. ročník festivalu odstartoval ve Festivalparku v Hradci Králové ve středu 2. července, hlavní program začíná od čtvrtka a potrvá až do soboty 5. 7. respektive nedělního rána. Směr festivalové město proudí davy lidí a z nádraží vyráží plné kloubové autobusy označené RFP. Své koncerty ze středečního večírku pro nedočkavé tak mají za sebou už třeba UDG, The.Switch, Xindl X, Debbi, Michal Hrůza s kapelou nebo ukrutní Hentai Corporation. Letošní festivalový program čítá na 200 zahraničních a českých kapel, špičkové DJs a nespočet nehudebních aktivit. Hned první festivalový den nastoupí formace těžkého kalibru.

Na hlavní Rock for People stage se po letech vrátí velikán Manu Chao s novou formací La Ventura, ale starými hity i z doby Mano Negra. Svou tuzemskou ostře sledovanou premiéru v nové roli si před festivalovým publikem odbyde filmový hrdina Steven Seagal se svým Blues Bandem. Kromě nich se ve čtvrtek představí také britští Biffy Clyro, Tom Odell, belgický Netsky, z místních třeba The Tap Tap, Divokej Bill a Lake Malawi.

Páteční party rozproudí průkopníci 2tone ska Madness či američtí „chrti“ The Afghan Whigs a své 20. narozeniny ještě jednou oslaví kapela Chinaski.

Sobotní finále festivalu pak bude vskutku velkolepé: Lucie, The Naked and Famous, Asian Dub Foundation nebo Chase & Status.

Součástí Rock for People je i řada doprovodných akcí a zážitků. Například pláž Urban Wave bude letos opět součástí festivalu. Návštěvníkům nabídne dokonalou iluzi plážového baru, ve kterém budou k dostání nejen osvěžující koktejly, ale i různorodé workshopy. V noci se pak promění v DJ stage, na níž se v průběhu čtyř večerů vystřídá dvanáctka DJ´s hrajících různé žánry od Deep house a Techno House přes Funky a Freeestyle až po Nu-Funk a Nu-disko.

Ve festivalovém městě budou mít také svoje potraviny, desítky občerstvení a barů, stánek KFC, festivalový krámek s produkty RFP, oddychovou zónu s bazénem, RFP muzeum a svoje místa tu bude mít také T-Mobile s nabíjením mobilů, tabletů a dalších zařízení, Staropramen, Seznam.cz a mnoho dalších podniků.

Vyjít by mělo podle předpovědi i počasí. 20. ročník ve festivalovém Hradci tak může začít!

MAPA FESTIVALOVÉHO MĚSTA ROCK FOR PEOPLE


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí