Přidat na Seznam.cz



V Hradci se brzy otevře klinika tradiční čínské medicíny

4. září 2014 8:00. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, KRIMI

Pavilon Emergency FNHK

Fakultní nemocnice již delší čas připravuje otevření nové kliniky. Ta se má od ostatních lišit svým netradičním zaměřením. Ve spolupráci s čínskými kolegy v oblasti tradiční čínské medicíny zde vznikne zbrusu nové zařízení pro léčbu bolesti při léčebných metodách jakou je například akupunktura. Klinika bude zřízena ve Staré nemocnici v budově bývalé neurologie. Předpokládané datum otevření kliniky je podzim letošního roku. Bude se jednat o první takovou kliniku v České republice a pravděpodobně i ve střední Evropě. Lidem, kterým na bolest nepomáhá klasická medicína, tak budou moci vyzkoušet něco nového.

„Díky partnerství mezi Fakultní nemocnicí Hradec Králové a univerzitní nemocnicí v Changsha v provincii Hunan by měla být zanedlouho otevřena první klinika tradiční čínské medicíny v České republice,“ sdělil ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček.

Péči zde bude poskytovat český lékařský i nelékařský personál za přítomnosti čínských specialistů s lékařským vzděláním.

„Klinika se bude orientovat zejména na léčbu bolesti, akupunkturu, ale i další oblasti tradiční čínské medicíny. Péče bude poskytována samoplátcům formou péče ambulantní či na stacionáři,“ říká ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové Roman Prymula.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU