Přidat na Seznam.cz



Na Benešovce se montuje centrální pylon

12. září 2014 12:58. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, BENEŠOVKA, PROJEKTY

Benešova třída

Z džungle spleti ramp se stává docela pohledné místo. Dělníci v těchto dnech montují středové pylony, kolem kterých bude fontána a kruhový objezd. To vše hezky pěkně zastřešeno pod krytým chodníkem. Východní část kolem středu Benešovy třídy je už hotová, nyní se proto práce soustředí v její západní části. Při průjezdu touto lokalitou je opravdu vidět, že se Benešovka mění k lepšímu a značně prokoukla. Škoda jen, že bude hotová jen prostřední část, protože i ostatní části potřebují rekonstrukci jako sůl. Na pokračování dalších etap však visí otazník kvůli financování z EU.

Zatímco střed se pomalu dokončuje, na výstavbu okolních částí se už téměř jistě nedostanou peníze z evropských fondů. To může plánované investiční akce v jižní a severní části Benešovy třídy oddálit a prodloužit, jelikož bude muset město financovat celou akci ze svého.

Po renovaci Benešovy třídy přibude parkovacích míst před obchody i v garážích. Vznikne zde nový kruhový objezd, který umožní obracení vozidel už uprostřed a ne jen na konci Benešovky. Na kruhovém objezdu bude také tryskat fontána. Pár tryskajících vodotrysků je také na dlažbě ve východní části, hlavně přes léto je vyzkoušela řada dětí.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí